Gardų patiekalą ji restorane paruošė dienos pietums. „Lankytojai gyrė, kad labai skanu“, – pasidžiaugė virtuvės meistrė, dalindamasi receptu.
Šiam patiekalui pagaminti ji sugaišta vos 15-20 minučių. Ne tokie įgudę virėjai užtruks ne daugiau kaip pusvalandį.
Pasigaminkite tokius pietus ir jūs – pietaukite kaip restorane!
Makaronai su jautienos kukuliukais
Reikės (4 asmenims):
500 g smulkintos jautienos;
150 g špinatų lapelių;
150 g varškės;
1 kiaušinio;
aliejaus kukuliukams kepti.
Padažui:
150 g morkų;
150 g svogūnų;
150 g salierų stiebų arba gumbų;
100 g sviesto;
indelio (400 ml) Bolonės padažo „Combino“;
žaliojo pesto padažo;
kietojo sūrio „Grana Padano“.
Taip pat reikės pakuotės (250 g) šviežių makaronų „Tagliolini“.
Jautieną sumaišyti su varške. Špinatus susmulkinti ir šiek tiek apkepti, kad sukristų, įmaišyti į jautienos ir varškės masę. Dėti kiaušinį, druskos, pipirų ir gerai išminkyti.
Suformuoti kukuliukus ir apkepti keptuvėje. Nereikia visiškai iškepti.
Kitoje keptuvėje ruošti padažą. Kubeliais supjaustytas morkas, svogūnus, salierus kepti svieste. Kai daržovės suminkštės, supilti Bolonės padažą. Vietoje jo galima naudoti pomidorus savo sultyse, tačiau padažas, pasak šefės, patiekalą padaro daug intensyvesnio skonio, mat jame yra mėsos.
Į padažą dar įpilti 100-150 ml vandens. Kai padažas pradės kunkuliuoti, į jį sudėti mėsos kukuliukus ir patroškinti maždaug 10 minučių.
Baigiant troškinti įdėti žaliojo pesto padažo pagal skonį.
Makaronus išvirti pagal instrukciją. Išvirtus dėti į lėkštes, dėti mėsos kukuliukų su padažu, apibarstyti tarkuotu kietuju sūriu ir papuošti sultenės lapeliais.
Restorano šefė R.Rašinskienė teigė, kad švieži, nedžiovinti makaronai ne tik greičiau išverda – vos per tris minutes.
Jie yra daug skanesni, elastingesni. Todėl virtuvės žinovė stengiasi visada naudoti tokius makaronus.
Šviežius makaronus, kaip ir kitus patiekalui reikalingus produktus, ji pirko „Lidl“ parduotuvėje.
„Dažnai ten perkame produktus restoranui. Užtikome nemažai naujų produktų, kurių nėra niekur kitur – kitokio skonio sūrių, duonos, pieno gaminių.
Viskas visuomet būna šviežia, o kaina atitinka kokybę“, – pasidžiaugė R.Rašinskienė.