Šią idėją konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ pasiūlė vilnietė Audronė Zemenskienė.
„Atšilus orams pajutau, kad netoli didžiosios šventės – Velykos. Kaskart jų laukdama, iš anksto planuoju, ką, kaip ir iš ko gaminsiu. Net ir paprastą dieną paverčiu švente, pagamindama patiekalą, kuris tiktų šventiniam stalui“, – rašo moteris.
Įdaryti kiaušinių krepšeliai, pasak jos, – tikra stalo puošmena. Pažiūrėkite, paskaitykite ir pasigaminkite.
Pateikiame receptą.
Tunu įdaryti kiaušinių krepšeliai
Reikės:
- 6 – 8 kiaušinių,
- skardinės tuno savo sultyse (185 g),
- krapų,
- petražolių,
- majonezo,
- svogūnų laiškų,
- raudonųjų ikrų (nebūtinai).
Kiaušinius išvirkite (turi būti kieti).
Truputį nupjaukite kiaušinio storesnę dalį, kad kiaušinis stovėtų lėkštėje.
Tada nupjaukite kiaušinio viršūnę taip, kad galėtumėte išimti trynį.
Dubenyje kiaušinio trynius ir nupjautą baltymų dalį sutarkuokite smulkia trintuve, susmulkinkite tuno gabaliukus, krapus ir pagardinkite majonezu.
Liko įdarą sudėti į kiaušinį, papuošti petražolėmis, pagardinti raudonaisiais ikrais ir uždėti kiaušinio krepšeliui svogūno lankelį.
„Viskas. Gražių artėjančių švenčių“, – palinkėjo A.Zemenskienė.