Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rassmusen pavasario proga siūlo į virtuvę įsileisti gaivumo ir išbandyti kukulius, pagardintus šviežiomis žolelėmis.
Daržoviniai kukuliai
Kuo daugiau daržovių – tuo kukuliai minkštesni ir gardesni. Kulinarė siūlo improvizuoti ir į masę nebijoti įmaišyti tarkuotų bulvių, gūžinio kopūsto ar net ridikų.
Reikės:
1 cukinijos,
1 morkos,
1 bulvės,
50 g gūžinio kopūsto,
kiaušinio,
450 g jautienos ir kiaulienos faršo,
šviežių žolelių – bazilikų, kalendrų,
pusės raudonojo svogūno.
Smulkiai sutarkuokite cukiniją, morką ir švežią bulvę. Itin smulkiai supjaustykite 50 g gūžinio kopūsto. Daržoves išmaišykite ir pabarstykite druska bei pipirais.
Tuomet pasiruoškite šviežias žoleles. Smulkiai supjaustykite kelias šakeles baziliko, kalendros bei pusę raudonojo svogūno.
Į didelį dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite visas daržoves, žoleles bei maltos jautienos ir kiaulienos mišinį.
Visus ingredientus gerai išmaišykite, įberkite dar žiupsnelį druskos ir suformuokite nedidelius kukulius.
Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi, sudėliokite kukulius ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.