Ką gi, šiai dienai tai metų atradimas Nr. 1. Ir labai labai laiku, juk jau netrukus Velykos, o po jų visada būna galvaskaudis „ką veikti su virtais kiaušiniais“.
Gaminu dviem būdais – su džiovintais pomidorais arba su džiovintais baravykais ir su savos gamybos pesto.
Puikiai suprantu, kad ne kiekvienas gali (o ir nori) gaminti tai, ką galime nusipirkti prekybos centruose, todėl įdomumo dėlei nupirkau mažytį stiklainiuką pramoninio pesto ir pagaminau kelis kiaušinius su juo, viskas derėjo kuo puikiausiai.
Kiaušiniai su pesto padažu
Proporcijos 10 kietai virtų kiaušinių:
- 4 v. š. pesto padažo;
- 1 v. š. žemės riešutų arba saulėgrąžų aliejaus;
- 1 v. š. skystų garstyčių;
- 1 v. š. džiovintų pomidorų (arba džiovintų baravykų);
- saujelė šviežių krapų;
- žiupsnis stambiai maltų juodųjų pipirų.
Karštu vandeniu užpilti džiovintus pomidorus arba baravykus, grybams reikia ilgesnio brinkimo laiko. O dar patogiau naudoti džiovintus pomidorus aliejuje, juos galima pjaustyti iš karto.
Virtus kiaušinius nulupti, perpjauti pusiau, išimti trynius ir sudėti juos į gilesnį indą. Juos sutrinti šakute ir sudėti pesto, garstyčias, smulkiai kapotus pomidorus arba grybus, kapotas krapų viršūnėles, pipirus, supilti aliejų. Viską kruopščiai išmaišyti iki vienalytės masės.
Arbatiniu šaukšteliu pakabinti įdaro ir dėti į baltymo puselę, išlyginti paviršių.
Puošti šviežiais svogūnų laiškais ir burokėlių lapeliais.
Taip ruošti kiaušiniai greitai praranda gražią išvaizdą, todėl įdarą dedu tik prieš pat tiekiant. Iki to laikau uždarytame inde šaldytuve.
Patarimas – kad baltymų puselės neslidinėtų lėkštėje, horizontaliai nupjaukite truputį apačios.