Sveikuoliška duonelė
Reikia:
- 120 g rupiai maltų miltų;
- 120 g avižinių dribsnių;
- 125 g saulėgrąžų sėklų;
- 2 a. š. aguonų;
- 30 g sezamo sėklų;
- 1/2 a. š.druskos;
- 2 v. š alyvuogių aliejaus;
- 500 ml vandens.
Galima ir linų sėmenų įmaišyti.
Visus produktus susidėti i dubenelį ir užmaišius palikti 20 min pastovėti. Neišsigąsti, kad masė skysta bus. Ji dar pabrinks.
Per tą laiką įsijungti orkaitę ir įkaitinti iki 170°.
Gautą masę paskleisti plonai ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir pašauti kepti.
Po 10-12 min. būtinai susipjaustyti norimo dydžio gabaliukais, nes vėliau jau nepavyks!
Dėti atgal ir kepti toliau ~ 30-40 min iki norimo rudumo bei traškumo.
Skanaus!
Šaltinis – tinklaraštis „Aguonėlė“