Dalijamės juo, kad išbandyti galėtumėte ir jūs.
Sluoksniuotos tešlos pyragas
Reikės:
- 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
- apie 200 g mėsos (Monika naudojo kiaulieną);
- 1 nedidelės paprikos;
- 1 mažo svogūno;
- 1 mažos cukinijos;
- aliejaus kepti;
- Himalajų druskos;
- juodųjų pipirų;
- čiobrelių;
- 1 kiaušinio pyragui aptepti;
- fermentinio sūrio;
- slyvinių pomidoriukų.
Gaminimo eiga
Keptuvėje apkepinti mėsą, sudėti ją į indą. Tada pakepinti pjaustytus svogūną, papriką ir cukiniją, suberti mėsą, druską ir prieskonius, viską išmaišyti ir dar pakepinti kelias minutes.
Iš sluoksniuotos tešlos pasidaryti 8 stačiakampius, kiekvieną jų perpjauti įstrižai, bet ne iki galo.
Išdėlioti ant tortinės dugno, patepto riebalais.
Paruoštą įdarą dėti ratu. Monika dar dėjo slyvinių pomidoriukų ir apibarstė tarkuotu sūriu. Užlenkti tešlos lapelius.
Pyragą aptepti kiaušinio plakiniu.
Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
„Padažiuką darome, kokį tik mėgstame. Aš gaminau česnakinį – buvo puiku“, – patikino Monika.
Skanaus!