Konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ ji atsiuntė šių nuostabių užkandžių receptą.
Susigundėte? Pasigaminkite!
Plikyti pyragaičiai
Reikės:
- 100 g margarino kepiniams,
- 150 g miltų,
- 1 a. š. druskos,
- 4 kiaušinių,
- 125 ml pieno,
- 125 ml vandens.
Pieną, vandenį, druską ir sviestą sudėti į puodą storu dugnu, viską išmaišyti ir užvirinti. Tuomet supilti miltus ir nuolatos maišyti, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių.
Nuolat maišant, į tešlą po vieną mušti kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga.
Paruoštą tešlą formuoti konditeriniu švirkštu ar maišeliu.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.
Įdarai
Su lašiša
Kreminę varškę sumaišyti su smulkintomis petražolėmis, česnako skiltele ir smulkiai supjaustyta šaltai rūkyta lašišos filė.
Su saulėje džiovintais pomidorais
Kreminę varškę sumaišyti su smulkintomis petražolėmis, česnaku ir saulėje džiovintais pomidorais, šiek tiek paskaninti druska.
Su ridikėliais
Kreminę varškę sumaišyti su smulkintais krapais, česnaku, trupučiu druskos ir ridikėliais.
Su kumpeliu
Kreminę varškę sumaišyti su smulkintomis petražolėmis, česnaku ir smulkiai pjaustytu parūkytu kalakutienos kumpiu.