Nuostabūs užkandžiai – plikyti pyragaičiai su skirtingu įdaru

„Visus šiuos patiekalus vienija bendras pagrindas – plikyti pyragaičiai, kurių įdarui galima naudoti pačius įvairiausius produktus ir išgauti tradicinius bei netradicinius skonių derinius“, – rašo mūsų skaitytoja Laima Kulikajevienė.

Plikyti pyragaičiai su įvairiais įdarais.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Plikyti pyragaičiai su įvairiais įdarais.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Pyragaičiai su varškės, krapų, česnakų ir ridikėlių įdaru.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Pyragaičiai su varškės, krapų, česnakų ir ridikėlių įdaru.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Plikyti pyragaičiai su kumpeliu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Plikyti pyragaičiai su kumpeliu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Plikyti pyragaičiai su lašiša.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Plikyti pyragaičiai su lašiša.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Plikyti pyragaičiai su saulėje džiovintais pomidorais.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Plikyti pyragaičiai su saulėje džiovintais pomidorais.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 10, 2017, 1:44 PM, atnaujinta Apr 4, 2022, 10:36 AM

Konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ ji atsiuntė šių nuostabių užkandžių receptą.

Susigundėte? Pasigaminkite!

Plikyti pyragaičiai

Reikės: 

  • 100 g margarino kepiniams,
  • 150 g miltų,
  • 1 a. š. druskos,
  • 4 kiaušinių,
  • 125 ml pieno,
  • 125 ml vandens.

Pieną, vandenį, druską ir sviestą sudėti į puodą storu dugnu, viską išmaišyti ir užvirinti. Tuomet supilti miltus ir nuolatos maišyti, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių.

Nuolat maišant, į tešlą po vieną mušti kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga.

Paruoštą tešlą formuoti konditeriniu švirkštu ar maišeliu.

Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.

Įdarai

Su lašiša 

Kreminę varškę sumaišyti su smulkintomis petražolėmis, česnako skiltele ir smulkiai supjaustyta šaltai rūkyta lašišos filė.

Su saulėje džiovintais pomidorais 

Kreminę varškę sumaišyti su smulkintomis petražolėmis, česnaku ir saulėje džiovintais pomidorais, šiek tiek paskaninti druska.

Su ridikėliais

Kreminę varškę sumaišyti su smulkintais krapais, česnaku, trupučiu druskos ir ridikėliais.

Su kumpeliu

Kreminę varškę sumaišyti su smulkintomis petražolėmis, česnaku ir smulkiai pjaustytu parūkytu kalakutienos kumpiu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.