Šis receptas – vienas pačių populiariausių visų laikų receptų portale „Bon appetit“.
Šiame recepte naudojamos šaldytos arba šviežios avietės, tačiau jis tikrai pavyks ir su kitomis uogomis.
Rikotos ir aviečių pyragas
Reikės:
- 1,5 puodelio kvietinių miltų,
- 1 puodelio cukraus,
- 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- 3 didelių kiaušinių,
- 1,5 puodelio rikotos,
- vanilės,
- 110 g tirpinto sviesto,
- 1 puodelio šaldytų arba šviežių aviečių, gervuogių, mėlynių arba vyšnių.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite riebalais.
Viename inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.
Kitame išplakite kiaušinius, rikotą ir vanilę. Įmaišykite sausus ingredientus, bet nepermaišykite.
Supilkite lydytą sviestą, berkite 3/4 aviečių (jei šaldytos, atitirpinti nereikia!) ir sumaišykite, saugodami uogas, kad nesusimaigytų.
Supilkite tešlą į skardą, ant viršaus suberkite likusias avietes.
Kepkite maždaug 50-60 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku – įkiškite į pyrago vidurį ir ištraukite – jis turi likti švarus.
Leiskite pyragui atvėsti bent 20 minučių, tik tuomet išimkite iš skardos. Apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.