Pyragėlius kepu nedidelėse silikoninėse keksiukų formelėse, bet tam galima panaudoti ir popierines formeles. Jie ne tik gražūs ir patogiai patiekiami ant stalo, bet ir labai gardūs.
Varškės sūrio pyragėliai
Reikalingi produktai (iš nurodyto kiekio išeis 24 pyragėliai)
Tamsiajam sluoksniui:
- 120 g juodojo šokolado;
- 120 g kreminės varškės;
- 3 kiaušinių.
Šviesiajam sluoksniui:
- 120 g baltojo šokolado;
- 120 g kreminės varškės;
- 3 kiaušinių;
- kelių šaukštų kakavos pyragėliams apibarstyti.
Norėdami pagaminti tamsų pyragėlių sluoksnį, kaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Kai šokoladas ištirps, ten pat įdėkite varškę ir konditerine šluotele gerai išsukite ją su šokoladu iki vientisos masės.
Tada įpilkite kiaušinių trynius ir juos išsukite, kad masė būtų vientisa. Galiausiai į paruoštą tešlą atsargiai įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.
Paruoštą tešlą pilkite iki pusės į silikonines arba popierines keksiukų formeles, palikdami vietos ir šviesiam sluoksniui.
Šviesų tešlos sluoksnį pagaminsite lygiai taip pat, tik vietoje juodojo šokolado naudokite baltąjį.
Paruoštą tešlą supilkite į tas pačias formeles ant tamsaus sluoksnio, kad formelės būtų beveik pilnos.
Silikonines formeles su tešla statykite į skardą ir į ją įpilkite vandens, kad šis apsemtų trečdalį formelių. Jei naudojate popierines keksiukų formeles, jas sudėkite į keksiukų skardelę, o tada ją įstatykite į skardą su vandeniu.
Pyragėlius kepkite įkaitintoje iki 170 °C orkaitėje 15 minučių, paskui kaitrą sumažinkite iki 150 °C ir kepkite dar 15 minučių. Iškepusius pyragėlius palikite aušti orkaitėje su praviromis durelėmis.
Prieš nešdami į stalą pyragėlius išimkite iš silikoninių formelių ir apibarstykite kakava.
Receptas iš knygos „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“.
Šaltinis – „Sezoninė virtuvė“