Gabalėlis Meksikos jūsų virtuvėje

Šį kartą – apie jūrą ir Meksiką. Saulėtus meksikietiškus patiekalus su projekto „52 kartai“ sumanytoju Robertu Daskevičiumi gamino visa neišskiriama „Sofa de Pancho“ kulinarinė komanda: Vitalis Čižauskas, Andrius Maciulevičius, Martynas Maciulevičius ir Greta Šiuparytė.

Takos su krevetėmis<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) nuotr. ir stilius
Takos su krevetėmis<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) nuotr. ir stilius
Doradų sevičė<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) nuotr. ir stilius
Doradų sevičė<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) nuotr. ir stilius
Čiūros<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) nuotr. ir stilius
Čiūros<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) nuotr. ir stilius
Kokteilis „Margarita“.<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) nuotr. ir stilius
Kokteilis „Margarita“.<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) nuotr. ir stilius
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 18, 2017, 1:38 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 7:46 PM

Takos su krevetėmis

Reikės: 8 krevečių, 4 takų paplotėlių.

Salsai: 2 pomidorų, pusės Chalapos paprikos, pusės svogūno, žaliųjų citrinų sulčių.

Gvakamolei: 1 avokado, žaliųjų citrinų sulčių, druskos

1. Paruoškite pomidorų salsą. Visus ingredientus supjaustykite nedideliais kubeliais ir trumpai pakepkite keptuvėje. Tada sudėkite ir apkepkite krevetes, pašlakstykite žaliųjų citrinų sultimis.

2. Paruoškite gvakamolę. Sutrinkite avokadą, pagardinkite žaliųjų citrinų sultimis ir druska. Sutrintus avokadus galite iškart sumaišyti su pomidorų salsa.

3. Krevetes su pomidorų salsa dėkite ant takų paplotėlių, pagardinkite gvakamole. Krevetes patiekalui geriausia rinktis šviežias (nevirtas). Jei krevetes rinksitės mažesnes, jų patiekalui reikės daugiau.

Doradų sevičė

Sevičė („ceviche“) – žalios žuvies užkandis, paplitęs visame pasaulyje, jo kertinis ingredientas – žaliųjų citrinų sultyse pamarinuota šviežia žuvis. Šį kartą – jo interpretacija su mangų salsa.

Sevičei: 400 g doradų filė, pusės mėlynojo svogūno, 1 šviežios Chalapos paprikos, 1 avokado, 30 ml žaliųjų citrinų sulčių, žiupsnio žaliųjų citrinų žievelių, 2 didesnių alyvuogių, druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus.

Mangų salsai: 1 mango, pusės šviežios datulinės paprikos, pusės mėlynojo svogūno, šviežių kalendrų.

1. Žalią doradų filė be odos supjaustykite plonomis juostelėmis.

2. Paruoškite žuvies marinatą – smul-kiai supjaustykite svogūną, Chalapos papriką, avokadą, šiek tiek pasmulkinkite alyvuoges, supilkite žaliųjų citrinų sultis, suberkite tarkuotą žaliųjų citrinų žievelę, pagardinkite druska ir pipirais. Pjaustytas doradas sumaišykite su šiuo marinatu.

3. Paruoškite mangų salsą. Nedideliais gabalėliais supjaustykite mangą, svogūną, papriką ir pagardinkite kalendromis.

4. Į lėkštę dėkite marinuotų doradų ir pagardinkite mangų salsa, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Doradas su žaliųjų citrinų marinatu galite patiekti iškart arba šiek tiek palikti pasimarinuoti – tada žuvis sugers daugiau skonių.

Klasikinė „margarita“

Reikės: 40 ml tekilos, 25 ml žaliųjų citrinų sulčių, 15–20 ml agavų sirupo, ledukų, druskos.

1. Visus ingredientus sudėkite į kokteilių plaktuvą, gerai supurtykite ir supilkite į stiklinę. Į vieną stiklinę dėkite 6–8 ledukus.

2. Taurę galite papuošti druskos krašteliu – paberkite druskos, sudrėkinkite taurės kraštelį žaliųjų citrinų sultimis ir įstatykite į druską.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.