Kiaušinius marinuoja amerikiečiai, britai, prancūzai, olandai ir daugybės kitų tautų atstovai. Šio patiekalo esmė – ta pati: kietai išvirti kiaušiniai nulupami ir panardinami į marinatą. Jame laikomi nuo vienos dienos iki kelių mėnesių.
Marinato skonis gali būti pats įvairiausias – nuo rūgštaus iki aitraus pipirinio, o taip paruošti kiaušiniai dažniausiai valgomi kaip užkandis.
Niekada nesužinosite, koks jų skonis, jeigu nepabandysite.
Siūlome jums tinklaraštininkės Editos Zubrickaitės ( „Oditėlės blogas“) receptą.
Marinuoti kiaušiniai
Kai draugas pasiūlė užmarinuoti kiaušinių, čiupau telefoną norėdama pasitikslinti – gal sumaišė su agurkais? Bet jis būtent kiaušinius ir turėjo mintyje, nes ne viename filme matė, kaip skaniai jie valgomi.
Man, tiesą pasakius, niekad nekrito į akį. Tad kodėl gi neišbandžius kažko naujo?
Reikės (1 l stiklainiui):
- 10 virtų kiaušinių;
- apie 2,5 stiklinės vandens;
- 1 stiklinės acto;
- 2-3 v. šaukštų cukraus;
- druskos, aitriųjų paprikų, Chalapos pipirų (Jelapeno), 2 lauro lapelių;
- 1 svogūno;
- 3-4 skiltelių česnako.
„Iš nurodytų ingredientų išverdame marinatą ir paliekame atvėsti iki kambario temperatūros.
Nuluptus virtus kiaušinius iš abiejų pusių įduriame šakute, kad geriau išsimarinuotų, sudedame juos į stiklainį ir užpilame marinatu.
Keisčiausia, kad marinatas buvo pakankamai aštrus, bet valgant visiškai nesijautė ir nesuprantu, kur jis išgaravo.
Vienur rašoma, kad galima valgyti po 3-4 dienų, kitur – jog skaniausi po 2 savaičių.
Mes vieną paragavome po trumpesnio laiko, kitus išlaikėme ilgiau. Ir ką jūs manote – tikrai skanu!
Vartoti galima, kaip tik širdis geidžia – sumuštiniams, salotoms, paruošti su įdaru arba tiesiog valgyti užkandžiams su majonezu.
Privalumas tas, kad visada turi kiaušinių po ranka, jei labai norisi valgyti. Taip pat taip galima sunaudoti, jei turite didelį kiekį virtų kiaušinių ir nerimaujate, kad nespėsite sunaudoti“, – rašo tinklaraštininkė Edita.
Šaltinis – „Oditėlės blogas“