Švedijos virtuvės žinovė pamokė, kaip ruošti švedišką silkę

Švedai mėgsta žuvį, gal todėl jų virtuvėje yra aibė įvairiausių žuvies receptų.

Švedijos ambasados Lietuvoje virtuvės vadovė Daiva Leonavičienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Švedijos ambasados Lietuvoje virtuvės vadovė Daiva Leonavičienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Citrinų ir rozmarinų skonio silkė.<br>D.Umbraso nuotr.
Citrinų ir rozmarinų skonio silkė.<br>D.Umbraso nuotr.
Citrinų ir rozmarinų skonio silkė.<br>D.Umbraso nuotr.
Citrinų ir rozmarinų skonio silkė.<br>D.Umbraso nuotr.
Citrinų ir rozmarinų skonio silkė.<br>D.Umbraso nuotr.
Citrinų ir rozmarinų skonio silkė.<br>D.Umbraso nuotr.
Citrinų ir rozmarinų skonio silkė.<br>D.Umbraso nuotr.
Citrinų ir rozmarinų skonio silkė.<br>D.Umbraso nuotr.
Citrinų ir rozmarinų skonio silkė.<br>D.Umbraso nuotr.
Citrinų ir rozmarinų skonio silkė.<br>D.Umbraso nuotr.
Švedijos ambasados Lietuvoje virtuvės vadovė Daiva Leonavičienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Švedijos ambasados Lietuvoje virtuvės vadovė Daiva Leonavičienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Apr 20, 2017, 11:45 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 11:17 PM

Ypač šios šalies gyventojams patinka silkė. Ją švedai valgo visus metus. Marinuota silkė ar iš silkės ruošiami sumuštinių tortai neretai tampa ir svarbiu švenčių patiekalu, o kaip ją gardinti, priklauso nuo progos.

Švedijos ambasados Lietuvoje virtuvės vadovė Daiva Leonavičienė pasakojo, kad per Kalėdas silkę švedai gardina kalėdiniais prieskoniais, o per Velykas – pavasarinėmis žolelėmis: čiobreliais, rozmarinais.

Siūlome ir jums išbandyti pavasarinį silkės receptą, kuriuo pasidalijo D.Leonavičienė.

Citrinų ir rozmarinų skonio silkė

Reikės:

300 g silkių filė.

Marinatui reikės:

150 ml vandens;

50 g cukraus;

4 šaukštų 12 proc. acto;

10 kvapiųjų pipirų;

3 rozmarinų šakelių;

1 čiobrelių šakelės;

1 laurų lapo;

pusės citrinos;

1–2 svogūnų laiškų.

Iš vandens, cukraus, acto ir pipirų išvirkite marinatą.

Į atvėsintą marinatą sudėkite prieskonines žoleles ir griežinėliais supjaustytą citriną. Juo užpilkite silkę ir marinuokite parą.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.