Mielinės bandelės su cinamonu
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 320-360 g miltų;
- 4 g sausų mielių + 25 ml vandens;
- 40 g cukraus;
- 100 ml šilto pieno;
- 20 g sviesto;
- 2 v. š. aliejaus;
- 1 mažo kiaušinio;
- trupučio druskos.
Įdarui:
- 60 g miltų;
- 80 g cukraus;
- 50 g šalto sviesto;
- cinamono (pagal skonį).
Aptepti:
- 1 trynio + 2 v. š. pieno.
Apibarstyti: cukraus pudros.
Gaminimo eiga
Tešla. Mieles sumaišyti su vandeniu ir palikti apie 5-7 min. pastovėti.
Sviestą išlydyti, pilti aliejų, pieną, berti cukrų ir druską – viską gerai išmaišyti. Tada įmaišyti išplaktą kiaušinį, mieles su vandeniu, berti prasijotus miltus ir suminkyti tešlą (minkyti maždaug 5-7 min.).
Dubenį ištepti aliejumi, į jį dėti tešlą, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje, apie 1 valandą, kol tešla padvigubės.
Įdaras. Cukrų sumaišyti su miltais, dėti sukapotą šaltą sviestą ir pirštais sutrinti, padaryti smulkius trupinius.
Pakilusią tešlą iškočioti stačiakampio formos (35 x 50 cm), pabarstyti trupiniais ir cinamonu. Trumpąjį stačiakampio kraštą vizualiai padalinti į 4 maždaug vienodo dydžio dalis (krašte galima pasižymėti peiliu).
Paėmus už ilgojo už krašto lenkti tešlą nuo apačios į viršų tris kartus (tarsi vyniotumėte, tik šiuo atveju reikia lankstyti, kad gautumėte 4 sluoksnius).
Truputėlį dar pakočioti, kad tešla būtų lygi, tada padalinti į keturkampius. Man išėjo 7.
Paėmus už kampų juos užlenkti link vidurio ir suspausti.
Sudėti bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos (palikti tarp jų maždaug 1 cm tarpus), uždengti rankšluosčiu ir dar palikti kilti šiltoje vietoje apie 30-40 min.
Prieš kepant bandeles aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.
Iškepusias apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“