Minkštutės bandelės su cinamonu: rankos pačios tiesis jų link

Savaitgalis – puiki proga namus iškvėpinti gardžiais kepiniais. Šios cinamonu kvepiančios bandelės – minkštos, skanios ir labai gražios. Išsikepkite ir jūs.

Mielinės bandelės su cinamonu.<br>Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“
Mielinės bandelės su cinamonu.<br>Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“
Tešlą sulanksčius turi gautis 4 sluoksniai.<br>Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“
Tešlą sulanksčius turi gautis 4 sluoksniai.<br>Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“
Mielinės bandelės su cinamonu.<br>Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“
Mielinės bandelės su cinamonu.<br>Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“
Popieriuje pavaizduota, kaip reikia lankstyti tešlą.
Popieriuje pavaizduota, kaip reikia lankstyti tešlą.
Daugiau nuotraukų (4)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Apr 22, 2017, 8:47 PM, atnaujinta Apr 16, 2023, 5:39 PM

Mielinės bandelės su cinamonu

Reikalingi produktai 

Tešlai:

  • 320-360 g miltų;
  • 4 g sausų mielių + 25 ml vandens;
  • 40 g cukraus;
  • 100 ml šilto pieno;
  • 20 g sviesto;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 1 mažo kiaušinio;
  • trupučio druskos.

Įdarui:

  • 60 g miltų;
  • 80 g cukraus;
  • 50 g šalto sviesto;
  • cinamono (pagal skonį).

Aptepti:

  • 1 trynio + 2 v. š. pieno.

Apibarstyti: cukraus pudros.

Gaminimo eiga

Tešla. Mieles sumaišyti su vandeniu ir palikti apie 5-7 min. pastovėti.

Sviestą išlydyti, pilti aliejų, pieną, berti cukrų ir druską – viską gerai išmaišyti. Tada įmaišyti išplaktą kiaušinį, mieles su vandeniu, berti prasijotus miltus ir suminkyti tešlą (minkyti maždaug 5-7 min.).

Dubenį ištepti aliejumi, į jį dėti tešlą, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje, apie 1 valandą, kol tešla padvigubės.

Įdaras. Cukrų sumaišyti su miltais, dėti sukapotą šaltą sviestą ir pirštais sutrinti, padaryti smulkius trupinius.

Pakilusią tešlą iškočioti stačiakampio formos (35 x 50 cm), pabarstyti trupiniais ir cinamonu.  Trumpąjį stačiakampio kraštą vizualiai padalinti į 4 maždaug vienodo dydžio dalis (krašte galima pasižymėti peiliu).  

Paėmus už ilgojo už krašto lenkti tešlą nuo apačios į viršų tris kartus (tarsi vyniotumėte, tik šiuo atveju reikia lankstyti, kad gautumėte 4 sluoksnius).

Truputėlį dar pakočioti, kad tešla būtų lygi, tada padalinti į keturkampius. Man išėjo 7.

Paėmus už kampų juos užlenkti link vidurio ir suspausti.

Sudėti bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos (palikti tarp jų maždaug 1 cm tarpus), uždengti rankšluosčiu ir dar palikti kilti šiltoje vietoje apie 30-40 min.

Prieš kepant bandeles aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu.

Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.

Iškepusias apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.