Jeigu dar neragavote balandėlių su daržovėmis, rekomenduoju juos pasigaminti ir paįvairinti savo racioną. Toks patiekalas neapsunkins jūsų, o tik suteiks energijos.
Pradėkime gaminti.
Sveikuoliški balandėliai su daržovėmis
Reikės:
- kopūsto,
- 100 g ryžių,
- morkų,
- raudonosios paprikos,
- pomidoro,
- svogūno,
- 4 v. š. pomidorų padažo,
- 2 v. š. grietinės,
- 2 v. š. sviesto,
- maltų pipirų, krapų ir druskos (galite pasirinkti įvairius sau patinkančius prieskonius).
Kaip gaminti
Kopūsto galvą apviriau, kad lengviau nuimčiau lapus.
Ryžius apviriau 10 min.
Keptuvėje su aliejumi pakepinau smulkiai pjaustytą svogūną, sudėjau tarkuotą morką, smulkiai pjaustytą papriką ir pomidorus. Viską pakepinau 5 min.
Į keptuvę su daržovėmis sudėjau ryžius, pagardinau druska, prieskoniais ir viską kartu pakepinau, kad produktai tarpusavyje „susidraugautų“.
Tada ėmiau kopūsto lapą ir dėjau po šaukštą įdaro, susukau.
Paruoštus balandėlius sudėjau į puodą, supjausčiau griežinėliais morkas ir į tarpelius įdėjau sviesto.
Atskirai dubenėlyje pasiruošiau padažą: 200 ml vandens, įdėjau pomidorų padažo, grietinės, pagardinau druska ir išmaišiau.
Padažą supyliau ant balandėlių ir pastačiau virti 20 min.
Balandėliai su daržovėmis paruošti, juos pagardinau smulkintais krapais.