Labai skanus, gražus ir lengvai pagaminamas.
Varškės ir uogų desertas
Reikalingi produktai (25 cm ilgio kekso formai)
Varškės sluoksniui:
- 500 g kreminės varškės be priedų,
- 150 ml sutirštinto pieno be cukraus,
- 100 g baltojo šokolado,
- vanilės (pagal skonį),
- cukraus ar stevijos (pagal skonį),
- 15 g smulkios želatinos plius 70 ml vandens.
Uogų sluoksniui:
- 320 g šaldytų uogų mišinio (tinka gervuogės, avietės, serbentai, braškės, vyšnios ar kitos uogos. Sezono metu galima naudoti šviežias),
- 10 g smulkios želatinos plius 40 ml vandens,
- cukraus ar stevijos pagal skonį.
Kaip gaminti
Uogų sluoksnis. Užmerkti želatiną. Uogas su cukrumi užvirinti virš mažos ugnies ir pavirti apie 1 min. Tada supilti į trintuvą ir sutrinti (gautą tyrelę dar pertryniau per sietelį, nes buvo daug aviečių ir gervuogių – nenorėjau, kad deserte būtų sėklų).
Želatiną pašildyti, kad visiškai ištirptų ir įmaišyti į uogas, palikti atvėsti.
Varškės sluoksnis. Užmerkti želatiną. Šokoladą išlydyti. Varškę, sutirštintą pieną, cukrų ar steviją, baltąjį šokoladą išplakti, įmaišyti pašildytą ir ištirpintą želatiną.
Kekso formą iškloti maistine plėvele, dėti varškės sluoksnį, uogų sluoksnį, vėl varškės, uogų. Sudėjus visus sluoksnius kiek pamaišyti.
Desertą dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Prieš patiekiant atsargiai jį apversti ant lėkštės, nuimti formą, maistinę plėvelę, papuošti išlydytu šokoladu, uogomis ir mėtos lapeliais arba puoškite, kaip jūs norite.
Skanaus!