Namiškiai liko patenkinti.
Naminiai koldūnai su kalakutiena
Reikalingi produktai :
Tešlai:
- 1 kiaušinis,
- 4 v. š. aliejaus,
- 160 ml gazuoto mineralinio vandens,
- 0,5 a. š. druskos,
- 0,5 a. š. cukraus,
- apie 450-460 g miltų (kiekį lemia kiaušinio dydis).
- Dar miltų reikės stalui pabarstyti, kočiojant tešlą.
Įdarui:
- 500 g kalakutienos faršo,
- 0,5 nedidelio svogūno,
- 1-2 skiltelių česnako,
- 1 kiaušinio,
- 0,5-1 a. š. garstyčių,
- 1-2 v. š. grietinės,
- druskos, pipirų,
- smulkintų krapų ir petražolių.
Gaminimo eiga
Pirmiausia pasiruoškite įdarą. Į faršą įmušti kiaušinį, berti prieskonius, žalumynus, dėti grietinę, garstyčias, susmulkintą svogūną su česnaku ir gerai viska išmaišyti.
Tešla. Kiaušinį, druską, cukrų ir mineralinį vandenį išplakti, pilti aliejų, berti miltus ir minkyti tešlą (tešla turi nelipti prie rankų, jei reikia, dėkite daugiau miltų).
Stalą apibarstykite miltais, iškočiokite dalį tešlos (likusią uždenkite maistine plėvele, kad nedžiūtų), stikline išspauskite apskritimus, dėkite įdarą, užlenkite, suspausti kraštus ir juos sujunkite. Taip pat viską padaryti ir su likusia tešla.
Virti pasūdytame vandenyje ar sultinyje (aš viriau vištienos sultinyje, nes namiškiai mėgsta koldūnus su sultiniu), apie 5-7 min.
Patiekiant dėti grietinės ir apibarstyti smulkintais krapais.
Skanaus!
Šaltinis - „Andželikos virtuvėlė“