Jūros gėrybės neapsunkina skrandžio. Aišku, jei jų nevalgysime be saiko ar negaminsime su riebiais padažais.
Jei pavargote ilgai sukiotis virtuvėje ir greitai norite sau, šeimai ar draugams paruošti lengvą užkandėlę - išbandykite paprastą, tačiau labai gardų krevečių receptą.
Užtruksite tik kelias minutes. Galėsite užkandžiauti karštomis, o kas mėgsta - atvėsusiomis krevetėmis.
Krevečių užkandėlė
Reikės (2 asmenims):
- 300 g nevirtų vidutinių krevečių (geriausia jau išvalytos, jei nevalytos - tai daugiau gramų),
- 2 skiltelių česnako,
- 5 g šviežios aitriosios paprikos,
- šakelės šviežių petražolių,
- mėgstamų šviežių prieskoninių žolelių (dėjau kelis lapelius šviežio šalavijo),
- žaliosios citrinos,
- šlakelio alyvuogių aliejaus,
- druskos,
- juodųjų pipirų,
- apie 50 ml baltojo vyno.
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų. Pakepinti traiškytą ar kapotą česnaką iki auksinės spalvos. Tada įmesti ir pakepinti smulkintą aitrųjį pipirą bei mėgstamas prieskonines žoleles. Pakepti viską dar minutę.
Dėti valytas krevetes ir paskrudinti vėl viską apie porą minučių.
Užpilti baltojo vyno, berti pipirų, druskos ir patroškinti 2-3 minutes. Truputį apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis, užbarstyti kapotų šviežių petražolių ir ragauti!
Šaltinis - „The kitchen i love"