Daug skanesni kotletai be mėsos: už šį receptą balsuoja visa šeima

„Visi žinome, kad grikių kruopos itin naudingos organizmui. O dzūkai be jų virtuvės neįsivaizduoja.

 Kotletukai iš grikių
 Kotletukai iš grikių
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2017, 11:50 AM, atnaujinta May 3, 2023, 11:52 AM

Šių kotletų receptas buvo tikras mano virtuvės atradimas. Kepiau jau daug kartų ir jie visada patinka ir vaikams, ir suaugusiesiems. Visi valgė ir gyrė.

Sotūs, gardūs, o pagaminti juos tikrai lengva. Ypač iš anksto išsivirus grikių.

Garantuoju, kad juos kirs ne tik vegetarai, bet ir tie, kurie negali be mėsos", – rašo mūsų skaitytoja Indrė Laurinavičienė. 

Dalinamės jos receptu.

Grikių ir grybų kotletai

Reikės: 

  • 250 g grikių kruopų, 
  • 300 g pievagrybių,
  • 2-3 svogūnų;
  • 1 kiaušinio arba 1 v. š. krakmolo,
  • druskos, pipirų, 
  • svogūnų laiškų, petražolių patiekti.

Gaminame

Išvirkite grikius ir sutrinkite juos trintuvu.

Supjaustykite kubeliais svogūnus ir grybus, apkepkite ir taip pat sutrinkite trintuvu.

Sumaišykite grikių ir svogūnų bei grybų masę, berkite prieskonių, galiausiai įmaišykite krakmolą (galite pakeisti jį vienu kiaušiniu).

Formuokite kotletukus ir kepkite keptuvėje ant aliejaus ir sviesto mišinio.

Prie kotletų galima paruošti padažą: pjaustytus svogūnus ir grybus apkepkite, įpilkite grietinės, dėkite prieskonių ir užvirinkite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.