Lengvai pagaminami cukinijų ir sūrio griežinėliai – traškūs ir sultingi

„Norisi to tikro pavasario ir daug žalios spalvos, todėl kol kas ją tenka kviesti į lėkštę.

 Orkaitėje kepti cukinijų griežinėliai su parmezanu.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas"
 Orkaitėje kepti cukinijų griežinėliai su parmezanu.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas"
 Orkaitėje kepti cukinijų griežinėliai su parmezanu.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas"
 Orkaitėje kepti cukinijų griežinėliai su parmezanu.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas"
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 2, 2017, 11:13 AM, atnaujinta May 3, 2023, 11:53 AM

Orkaitėje iškepta cukinija nebus prisigėrusi aliejaus, griežinėliai bus lengvai traškūs su sultingu vidumi", – rašo tinklaraštininkė Edita Zubrickaitė („Oditėlės blogas").

Dalinamės jos receptu.

Orkaitėje kepti cukinijų griežinėliai su parmezanu

Reikės:

  • 1 didesnės jaunos cukinijos;
  • 1 kiaušinio;
  • maždaug 50 g džiūvėsėlių;
  • 20 g tarkuoto parmezano sūrio;
  • maltų juodųjų pipirų.

Cukiniją supjaustykite griežinėliais.

Dubenėlyje išplakite kiaušinį.

Kitame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, sūrį ir maltus juoduosius pipirus.

Kiekvieną griežinėlį apvoliokite kiaušinio plakinyje, tada džiūvėsėlių mišinyje ir dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.

Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol viršus lengvai apskrus.

Skanaus!

Šaltinis - „Oditėlės blogas"

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.