Orkaitėje iškepta cukinija nebus prisigėrusi aliejaus, griežinėliai bus lengvai traškūs su sultingu vidumi", – rašo tinklaraštininkė Edita Zubrickaitė („Oditėlės blogas").
Dalinamės jos receptu.
Orkaitėje kepti cukinijų griežinėliai su parmezanu
Reikės:
- 1 didesnės jaunos cukinijos;
- 1 kiaušinio;
- maždaug 50 g džiūvėsėlių;
- 20 g tarkuoto parmezano sūrio;
- maltų juodųjų pipirų.
Cukiniją supjaustykite griežinėliais.
Dubenėlyje išplakite kiaušinį.
Kitame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, sūrį ir maltus juoduosius pipirus.
Kiekvieną griežinėlį apvoliokite kiaušinio plakinyje, tada džiūvėsėlių mišinyje ir dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol viršus lengvai apskrus.
Skanaus!
Šaltinis - „Oditėlės blogas"