Šiandien ji išsikepė plėšomos česnakinės duonos. „Gavosi tikrai labai skani, kvapni, iš išorės traški, viduje minkštutė. Gardumėlis", – patikino Andželika. Tokia duonelė tinka ne tik prie grilio patiekalų, bet ir su salotomis, sriuba ar tiesiog viena - kaip užkandis.
Dalinamės Andželikos receptu
Plėšoma česnakinė duona
Formą galite pasirinkti, kokią norite - apvalią, skirtą keksui, paprastą skardą aukštesniais kraštais.
Aš kepiau 20 cm ilgio kekso formoje, man išėjo dvi duonelės.
Reikės:
- 200 ml šilto vandens,
- 100 ml šilto pieno,
- 42 g šviežių mielių,
- 0,5 a. š.cukraus,
- 2,5 a. š. druskos (nubrauktų),
- 50 ml alyvuogių ar kito aliejaus,
- 550-600 g miltų (man užteko 568 g).
Pertepimui:
- 3-4 nedidelės skiltelės česnako (kitą kartą dėčiau daugiau, man patinka, kai yra daug česnako),
- 120 g minkšto sviesto,
- trupučio druskos,
- smulkintų šviežių petražolių ir krapų,
- džiovinto baziliko, raudonėlio, rozmarino.
Gaminimo eiga
Šiltą vandenį sumaišykite su cukrumi ir sutrupintomis mielėmis, palikite pastovėti apie 10-15 min.
Tada pilkite šiltą pieną, aliejų, berkite druskos ir persijotus miltus, suminkykite tešlą (maždaug 5-7 min.).
Dubenį ištepkite trupučiu aliejaus, dėkite tešlą, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite kilti šiltoje vietoje apie 40-45 min.
Pertepimas
Į sviestą įtarkuokite česnaką, berkite druskos, dėkite žalumynus ir gerai viską išmaišykite.
Stalą pabarstykite miltais, iškočiokite tešlą (maždaug 0,5 cm storio), sutepkite ją sviestu su česnaku ir žolelemis, supjaustykite maždaug 5-6 cm pločio juostelėmis, sulankstykite kaip armoniką ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
Kepkite 190-200 laipsnių orkaitėje apie 20-30min., kol gražiai paruduos.
Skanaus!
Šaltinis - „Andželikos virtuvėlė"