Kitaip kepta česnakinė duona – nuostabus užkandis

„Kai planuoju grilio popietę, prie keptos mėsos ir daržovių būtinai turiu turėti naminės duonelės", – rašo tinklaraštininkė Andželika Labanauskas („Andželikos virtuvėlė"). 

Plėšoma česnakinė duona.<br>„Andželikos virtuvėlė"
Plėšoma česnakinė duona.<br>„Andželikos virtuvėlė"
Plėšoma česnakinė duona.<br>„Andželikos virtuvėlė"
Plėšoma česnakinė duona.<br>„Andželikos virtuvėlė"
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 3, 2017, 2:36 PM, atnaujinta May 3, 2023, 11:51 AM

Šiandien ji išsikepė plėšomos česnakinės duonos. „Gavosi tikrai labai skani, kvapni, iš išorės traški, viduje minkštutė. Gardumėlis", – patikino Andželika. Tokia duonelė tinka ne tik prie grilio patiekalų, bet ir su salotomis, sriuba ar tiesiog viena - kaip užkandis.

Dalinamės Andželikos receptu 

Plėšoma česnakinė duona

Formą galite pasirinkti, kokią norite - apvalią, skirtą keksui, paprastą skardą aukštesniais kraštais.

Aš kepiau 20 cm ilgio kekso formoje, man išėjo dvi duonelės. 

Reikės:

  • 200 ml šilto vandens,
  • 100 ml šilto pieno,
  • 42 g šviežių mielių,
  • 0,5 a. š.cukraus,
  • 2,5 a. š. druskos (nubrauktų),
  • 50 ml alyvuogių ar kito aliejaus,
  • 550-600 g miltų (man užteko 568 g). 

Pertepimui: 

  • 3-4 nedidelės skiltelės česnako (kitą kartą dėčiau daugiau, man patinka, kai yra daug česnako),
  • 120 g minkšto sviesto,
  • trupučio druskos,
  • smulkintų šviežių petražolių ir krapų,
  • džiovinto baziliko, raudonėlio, rozmarino. 

Gaminimo eiga 

Šiltą vandenį sumaišykite su cukrumi ir sutrupintomis mielėmis, palikite pastovėti apie 10-15 min.

Tada pilkite šiltą pieną, aliejų, berkite druskos ir persijotus miltus, suminkykite tešlą (maždaug 5-7 min.). 

Dubenį ištepkite trupučiu aliejaus, dėkite tešlą, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite kilti  šiltoje vietoje apie 40-45 min. 

Pertepimas
 
Į sviestą įtarkuokite česnaką, berkite druskos, dėkite žalumynus ir gerai viską išmaišykite. 

Stalą pabarstykite miltais, iškočiokite tešlą (maždaug 0,5 cm storio), sutepkite ją sviestu su česnaku ir žolelemis, supjaustykite maždaug 5-6 cm pločio juostelėmis, sulankstykite kaip armoniką ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą. 

Kepkite 190-200 laipsnių orkaitėje apie 20-30min., kol gražiai paruduos. 

Skanaus! 

Šaltinis - „Andželikos virtuvėlė"

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.