Kas tai? Vištienos krūtinėlė su sūrio įdaru ir džiūvėsėlių bei sūrio „kepure“.
„Šis receptas jau ne kartą išbandytas ir nė karto nenuvylęs. Jis mane gelbsti visuomet, kai laukiu svečių“, – tvirtina moteris.
Savaitgalį laukiate svečių ar norite patys pasilepinti?
Dalinamės jos receptu.
Vištų krūtinėlės su sūrio „kepure"
Reikės:
- 4 krūtinėlių be odos,
- 3 šaukštų bazilikų pesto padažo,
- 2 šaukštų bet kokio tepamojo varškės sūrelio,
- skiltelės česnako (nebūtina),
- 40 g parmezano sūrio,
- poros saujų džiūvėsėlių,
- tarkuotos citrinos žievelės,
- alyvuogių aliejaus,
- druskos ir pipirų.
Kiekvienoje krūtinėlėje padarykite „kišenę“ – įpjaukite ją, bet neperpjaukite, kad būtų galima išskleisti.
2 šaukštus pesto padažo sumaišykite su varškės sūreliu, dėkite sutrintą česnaką ir į kiekvieną „kišenę“ dėkite po gerą šaukštą įdaro.
„Uždarykite“ kišenę – suglauskite kraštus. Krūtinėles dėkite į karščiui atsparią formą, pateptą aliejumi, apibarstykite druska, pipirais.
Šaukštą pesto padažo sumaišykite su trintu parmezano sūriu, džiūvėsėliais, citrinos žievelėmis ir apklokite juo krūtinėles.
Dėkite į įkaitintą orkaitę (200 laipsnių) ir kepkite apie 25-30 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku – jį įbedus į storiausią vietą turi išsiskirti skaidrios sultys.
Patiekite su keptomis ar garintomis daržovėmis, bulvių koše.