Karamelė, šokoladas, maskarponė. Tortas, kuris negali nepavykti

Kadangi mano a. a. bobutė buvo garsi Biržų konditerė ir beveik visų miestelio vestuvių/krikštynų/gimtadienių tortų gamintoja, saldumynų vaikystėje atsivalgiau iki valios, o pasibaigus vaikystei pasibaigė ir saldaus skonio pomėgis. 

Šokoladinis karamelinis maskarponės tortas.<br>„Kūmutės virtuvė“
Šokoladinis karamelinis maskarponės tortas.<br>„Kūmutės virtuvė“
Šokoladinis karamelinis maskarponės tortas.<br>„Kūmutės virtuvė“
Šokoladinis karamelinis maskarponės tortas.<br>„Kūmutės virtuvė“
Daugiau nuotraukų (2)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

May 5, 2017, 10:24 AM, atnaujinta May 3, 2023, 11:40 AM

Bet gaminti juos kitiems labai mėgstu ir karts nuo karto gimtadienio ar kokios kitos proga sukurpiu kokį tortą.

Šis – naujausias mano atradimas, sužavėjęs paruošimo paprastumu, labai sodriu, net sakyčiau turtingu skoniu. 

Gaminu su riešutais, šokoladu, traškiais, bet labiausiai sužavėjo sumanymas vieną pertepimo sluoksnį pagardinti šaldytomis vyšniomis (be kauliukų).

Kaip lėto gyvenimo būdo šalininkė, mėgstu gaminti pati tiek, kiek išgaliu. Bet jei jums, pvz., staiga prisireiktų skubiai suręsti tortą, šiam galite drąsiai naudoti parduodamus biskvitų lakštus. Rinkitės kakavinius. 

Šokoladinis karamelinis maskarponės tortas

Biskvitui reikės: 

  • 5 kiaušinių, 
  • 5 v. š. balto cukraus, 
  • 1 v. š. riebios kakavos, 
  • 5 v. š. miltų. 

Kiaušinius, cukrų ir kakavą sudedu į virtuvinio kombaino indą su S peiliais ir plaku, kol kakava įsimaišo ir cukrus pilnai ištirpsta. 

Tuomet sudedu kvietinius miltus ir vėl plaku apie 3-4 minutes. 

Tešlą supilu į silikoninę torto formą, ją dedu į orkaitę, įjungiu 180C ir kepu apie 35-40 minučių.

Biskvitą kepu dieną prieš planuojamą torto gamybą.

Iškepusį biskvitą atvėsinu ir palaikau ant stalo, kad truputėlį apdžiūtų. Ilgu aštriu peiliu supjaustau į tris dalis ir pertepu kremu. 

Kremui reikės:

  • 500 g maskarponės sūrio,
  • 1 indelio „Rududu“,
  • žiupsnio druskos,

Visus produktus sumaišau virtuvinio kombaino plakikliu.

Biskvitų nelaistau, jei lieka bent 24 valandos, kad tortas galėtų subręsti. O jei planuojama valgyti greičiau, tuomet pasigaminu sirupo.

Sirupui reikės:

  • 0,5 stiklinės vandens,
  • 1 v. š. rudojo romo,
  • 1 v. š. rudojo cukraus.

Viską supilu į puodą ir kaitinu, kol cukrus ištirpsta ir atvėsinu.

Tortą formuoju formoje su nuimamais bortais. Dedu vieną biskvito lakštą, jei reikia – sulaistau trečdaliu sirupo, sukrečiu pusę kremo, vėl lakštas ir likęs kremas, paskutinis lakštas ir likę trečdalis sirupo. 

Viršų aplieju šokoladiniu glajumi. 

Glajui reikės: 

  • 100 g juodojo šokolado,
  • 50 g sviesto.

Produktus sudedu į metalinį indelį ir dedu į orkaitę, jungiu 50C ir palaikau apie 20 minučių, tuomet permaišau, lukteliu, kol atvės ir supilu ant torto.

Tuomet apipabarstau smulkintais lazdyno riešutais,
šokoladiniais traškiais, šokoladiniais pabarstais.

Kaip minėjau, vieną sluoksnį galima pagardinti vyšniomis, jas atšildau ir nusausinu popieriniu rankšluosčiu, dedu ant antro biskvito lakšto ir kremą pilu ant jų.

Iki tiekiant laikau šaldytuve, tortas pats skaniausias būtent šaltas.

Šaltinis – „Kūmutės virtuvė" 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.