Kitokie blyneliai. Trys priežastys, kodėl verta jų išsikepti

Prikepiau labai skanių blynelių – ne miltinių ar bulvinių. O iš kuskuso kruopų. 

 Kuskuso blyneliai.<br> „Gamink su Audrone“
 Kuskuso blyneliai.<br> „Gamink su Audrone“
Daugiau nuotraukų (1)

Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“

May 6, 2017, 9:54 AM, atnaujinta May 3, 2021, 12:28 PM

Greita. Skanu. Lengvai paruošiama.

Trys „už“, todėl manau, kad verta ir jums išmėginti šį receptą.

Kuskuso blyneliai

Reikės: 

  • 1 st.sultinio (gali būti ir vanduo),
  • 0.5 st.kuskuso,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 v. š. miltų,
  • krapų ar petražolių,
  • druskos,
  • aliejaus kepimui.

Kuskuso kruopas užpyliau verdančiu sultiniu ir uždengusi palaikiau 10 min. (šiaip užtenka ir 5 min.).

Į išbrinkusį ir atvėsusį kuskusą įmušiau kiaušinį, įbėriau miltus, smulkintus krapus, druskos ir išmaišiau.

Iš paruoštos masės, vos drėgnomis rankomis formavau blynelius ir juos kepiau keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol gražiai apkepė iš abiejų pusių.

Blynelius valgėme su daržovėmis.

Šaltinis - „Gamink su Audrone“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.