„Šis pavasarinis pyragas labai paprastas, tačiau jam kepant namai pakvimpa karališkai“, – rašo mūsų skaitytoja Angelė Mėlinauskienė, dalindamasi gardaus pyrago su rabarbarais receptu.
Tikrai paprastas, tačiau nepaprastai gardus!
Išbandykite ir jūs – nepasigailėsite.
Purus pyragas su rabarbarais
Reikės:
- 8-10 rabarbarų stiebų,
- 200 ml kefyro,
- 300 g miltų,
- 2 kiaušinių,
- 1,5 stiklinės cukraus,
- 100 g tirpinto sviesto,
- 1 arbatinio šaukštelio sodos,
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite.
Viename dubenyje sumaišykite šlapius, kitame – sausus produktus, o tuomet viską sumaišykite drauge.
Tešlą pilkite į riebalais išteptą formą. Apibarstykite rabarbarais.
Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 45-50 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku. Iškeptą galite apibarstyti cukraus pudra. O jeigu norite - į tešlą dėkite cinamono. Jis labai tinka su rabarais.
Jeigu kepsite didelėje orkaitės skardoje, kaip nuotraukoje, gaminkite iš dvigubo produktų kiekio.
Skanaus!