Iškepusi mėsa tiesiog nėrėsi nuo kaulo ir buvo minkštutėlė. Taip, kad baimintis nebuvo ko.
Orkaitėje keptos kalakutų blauzdelės
Reikės:
- 4 kalakutų blauzdelių be sanario;
- 2 a. š. Kajeno paprikų;
- 2 a. š. maltos raudonosios rūkytos paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 4-5 šakelių šviežio čiobrelio;
- 1-2 šakelių šviežio rozmarino;
- 1-1,5 l vištienos sultinio;
- 1 galvutės česnako;
- 4-5 morkų.
Kalakutų blauzdeles iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais. Dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
Apkrudintas blauzdeles dėkite į kepimo indą, išdėliokite čiobrelio, rozmarino šakeles ir supilkite vištienos sultinį (jis turi apsemti blauzdeles iki pusės).
Uždenkite folija ir kepkite 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1,5 val.
Tuomet nuimkite foliją, sumažinkite kaitrą iki 200 laipsnių, sudėkite nuluptas česnako skilteles, griežinėliais pjaustytas morkas ir kepkite 1 val.
Palikite pastovėti apie 10-15 min. ir tuomet patiekite.
Skanaus!
Šaltinis - „Oditėlės blogas“