Bet žinokit – geros naujienos. Nebereikia kovoti su šitomis pagundomis, nes yra nereali sveikuoliško užkandžio alternatyva!
Traškūs avinžirniai su šiek tiek Himalajų druskos ir jūsų mėgstamais prieskoniais.
O ką jau kalbėti apie maistingumą: daug baltymų, kad būtumėte sotūs ir mažiau kalorijų nei riešutuose, todėl tik pliusai gražiai figūrai.
P.S. Tai ne tik užkandis, bet ir labai geras priedas salotoms.
Traškūs avinžirniai su rozmarinais, aitriąja paprika ir Himalajų druska
Reikės:
- 1 stiklinės virtų nusausintų avinžirnių.
Avinžirniams su rozmarinais reikės:
- 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus,
- 2 šaukštelių džiovintų rozmarinų,
- 1 šaukštelio česnakų miltelių,
- žiupsnio druskos.
Avinžirniams su aitriąja paprika:
- 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus,
- 2 šaukštelių rūkytos paprikos miltelių,
- 1 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių,
- žiupsnio druskos.
Paruošimas
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Virtus nusausintus avinžirnius padalinti į du indus.
Viename inde sumaišyti avinžirnius su visais rozmarino skonio ingredientais.
Kitame inde padaryti tą patį su aitriosios paprikos skonio ingredientais.
Skardą iškloti folija ir tolygiai paskirstyti prieskoniais padengtus avinžirnius.
Kepti apie 30 min, kol avinžirniai taps traškūs kaip riešutai.
Šaltinis –„Mitybologija“