Žinoma, tai morkos, raudonosios paprikos ir svogūnai.
Šios daržovės patiekalui suteikia išskirtinumo. Kotletai atrodo gražiai, spalvingai tiek ruošiami, tiek iškepti, o skonis – tobulas.
Beje, šios daržovės tiks su bet kokia jums patinkančia malta mėsa.
Aš gaminau su kiauliena. Kotletai buvo labai skanūs, nebijosiu pasakyti – superkotletai.
Kotletai su daržovėmis
Reikės:
- 0.5 kg kiaulienos faršo,
- 1 kiaušinio,
- 1-2 morkų,
- paprikos (jeigu didesnė, užteks ir pusės),
- svogūno,
- žalumynų (t.y., krapų ir petražolių),
- džiūvėsėlių ir krakmolo mišinio,
- maltos mėsos prieskonių,
- druskos,
- aliejaus kepimui.
Pradžioje pakepinau svogūną, tarkuotą morką ir smulkiai pjaustytą papriką.
Į kiaulienos faršą įmušiau kiaušinį, sudėjau iškepusias daržoves, pagardinau prieskoniais, druska, sudėjau smulkiai pjaustytus krapus, petražoles ir formavau kotletukus.
Kiekvieną kotletuką paniravau džiūvėsėlių ir krakmolo mišinyje.
Kepiau keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Belieka pasirinkti garnyrą ir valgyti.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“