Savo užkandėlei pagaminti ji pritaikė daugeliui pažįstamą receptą - panašios salotos neretai gaminamos švenčių stalui.
Tačiau Ilona šioms salotoms suteikė moliūgėlių formą.
„Kai per vyro gimtadienį padėjau šį užkandį ant stalo, jam neliko abejingų. Visų rankos tiesėsi šių moliūgėlių link, svečiai norėjo paragauti, paragavę gyrė ir klausinėjo, kaip juos pagaminau“, - rašo Ilona.
Savo atradimais ji pasidalino ir su mumis.
Užkandis „Moliūgėliai“
Reikės:
- 200 g krabų lazdelių,
- 100 g ryžių,
- 1 kiaušinio,
- majonezo,
- puodelio kukurūzų dribsnių,
- pipirų,
- druskos,
- krapų,
- pomidorų kotelių ar kitų augalų, kurie tiktų „moliūgėlių“ koteliams.
Ryžius ir kiaušinį išvirkite. Susmulkinkite krabų lazdeles ir sumaišykite su virtais ryžiais ir tarkuotu kiaušiniu.
Kukurūzų dribsnius susmulkinkite: dėkite juos į maišelį ir pakočiokite, kad gautųsi trupiniai.
Pusę masės dėkite į krabų salotas – kukurūzai moliūgėliams suteiks tvirtumo.
Paskaninkite druska, pipirais, majonezu. Palaikykite salotas šaldytuve, kol dribsniai išbrinks ir masė sutvirtės.
Formuokite moliūgėlius ir apvoliokite kukurūzų dribsnių trupiniuose.
Dėkite į lėkštę ir papuoškite koteliu. Jeigu naudojate gėlės kotelį, tiesiog nuskabykite žiedlapius.
Skanaus!