Kol dienos dar neįšilo, geriausiai sušildys trinta dilgėlių sriuba su juodos duonos skrebučiais.
Ją pagaminsite per pusvalandį.
Receptu pasidalino Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“).
Dilgėlių sriuba su juodos duonos skrebučiais
Reikalingi produktai
Sriubai:
- 10 vidutinio dydžio bulvių,
- 5 svogūnų,
- 1 l sultinio,
- 1 stiklinės grietinėlės,
- 200 g jaunų dilgėlių,
- druskos, pipirų, dž. čiobrelių,
- sviesto kepti.
Skrebučiams:
- mėgstamos juodos duonos,
- aliejaus aptepti,
- smulkiai pjaustytų česnakų apibarstyti.
Puode įdėję sviesto iki geltonumo pakepinkite svogūnus, tada sumeskite supjaustytas ketvirčiais bulves ir trumpai apkepkite kartu su svogūnais, supilkite sultinį, uždenkite puodą ir virkite ant mažos ugnies, kol bulvės suminkštės.
Dilgėles nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir supjaustykite.
Kai bulvės bus beveik išvirusios sudėkite dilgėles, prieskonius ir trumpai pavirkite.
Sriubą trintuvu sutrinkite iki vientisos masės, ir vėl supilkite atgal į puodą, balinkite grietinėle ir užkaitinkite iki virimo. Jei sriuba gavosi per tiršta, ją galite praskiesti dar papildomai sultiniu.
Kol verda sriuba, pasigaminkite juodos duonos skrebučius. Duoną supjaustykite vienodais kubeliais ir suberkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Duonos gabalėlius teptuku aptepkite aliejumi ir apibarstę smulkiai kapotais česnakais kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol taps traškūs.
Prieš valgydami ant sriubos užsiberkite juodos duonos skrebučių.