Turejau kekso receptą, kurio dar buvau bandžiusi, tad buvo proga ir išbandyti.
Šiek tiek pakeičiau pagal save ir galiu pasakyti: tikrai puikus skonis, o pats keksas – drėgnas ir minkštas.
Keksas su daržovėmis, sūriu ir kumpiu
Reikės (20 cm ilgio kekso formai):
- 2 didelių kiaušinių,
- 2 v. š. aliejaus,
- 100 ml pieno,
- 7 g sausų mielių,
- 0,5 a. š. druskos,
- 0,5 a. š. cukraus,
- 60 g sviesto,
- 250 g miltų,
- 90 g tarkuoto sūrio,
- 1 didesnės morkos,
- 1/3 brokolio,
- 80 g virto kumpio.
Gaminimo eiga
Morką nuskusti, supjaustyti smulkiais kvadratėliais, brokolį supjaustyti mažais žiedynais ir juos apvirti pasūdytame vandenyje apie 2-3 min.
Paskui nupilti vandenį ir sudėti brokolius ant virtuvinės popierinės servetėlės, kad susigertų nereikalinga drėgmė.
Kiaušinius, druską, cukrų ir pieną išplakti, pilti aliejų ir lydytą sviestą - viską išmaišyti, tada suberti persijotus miltus su mielėmis, vėl gerai išmaišyti.
Galiausiai įmaišyti tarkuotą sūrį, morką, brokolį, supjaustytą virtą kumpį.
Uždengti dubenelį su tešla maistine plėvele ir padėti 1 val. į šaldytuvą.
Kekso formą iškloti kepimo popieriumi (jei forma silikoninė - nereikia), sudėti tešlą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45-55 min.
Ar iškepė, tikrinkite mediniu smeigtuku. Išėmę keksą iš orkaitės palikite jį dar apie 30 min. formoje atvėsti. Tik po to išimkite ir leiskite visiškai atvėsti, o jau tada galima pjauti ir ragauti.
Skanaus!
Daržoves galite naudoti, kokias mėgstate, virtą kumpį galite pakeisti tuo, ko norite. Žodžiu, kiekvienas gali šį keksą išsikepti pagal savo skonį.