Taip, kalorijų juose nemažai, bet nepiktnaudžiaujant pasilepinti tikrai galima.
Avižinių dribsnių sausainiai su graikiniais riešutais ir džiovintomis spanguolėmis
Reikės (maždaug 25 sausainiams):
- 200 g avižinių dribsnių (tik ne greitai paruošiamų);
- 90 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. cinamono;
- 200 g sviesto;
- 120 g rudojo cukraus;
- 30 g baltojo cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 100 g graikinių riešutų;
- 50 g džiovintų spanguolių.
Kaip gaminti
Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną.
Minkštą sviestą supjaustykite gabalėliais, suberkite cukrų ir mikseriu plakite apie 2 min., kol masė taps puri. Tuomet įmuškite kiaušinius ir dar plakite apie 1 min.
Į sviesto masę suberkite avižinius dribsnius su priedais. Viską gerai išmaišykite.
Tuomet dėkite pasmulkintus graikinius riešutus, suberkite spanguoles ir vėl viską gerai išmaišykite.
Formuokite norimo dydžio sausainius, dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, palikdami nemažus tarpus ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.
Sausainius kepkite ne visus iš karto, o per 3-4 kartus.
Atvėsinkite ant grotelių ir mėgaukite prie kavos ar arbatos puodelio.
Skanaus!