Kelios gudrybės, ir kibinai bus tokie gardūs, kad nepastebimai dings nuo stalo

Naminiai kibinai yra kažkas nepakartojamo, kai jų įdaras būna sultingas. Tai nėra sudėtinga, tereikia laikytis keleto gudrybių, ir kibinai nepastebimai dings nuo jūsų stalo.

Kibinai su vištiena.<br> „Oditėlės blogas“.
Kibinai su vištiena.<br> „Oditėlės blogas“.
Mėsa bus skanesnė, sultingesnė, jei ją smulkinsite patys. <br> „Oditėlės blogas“.
Mėsa bus skanesnė, sultingesnė, jei ją smulkinsite patys. <br> „Oditėlės blogas“.
Daugiau nuotraukų (2)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

May 17, 2017, 12:29 PM, atnaujinta May 16, 2023, 4:14 PM

Įdarui naudokite gryną mėsą, t.y. ją smulkinkite patys. Tai paprasta padaryti turint maisto smulkintuvą. 

Beje, tą patį padarykite su svogūnais. Taip išvengsite ašarų pakalnės.

Kibinai su vištiena

25 vnt. reikalingi produktai

Tešlai:

  • 500 g miltų;
  • 200 g šalto sviesto;
  • 3 kiaušinių;
  • 100 g grietinės;
  • žiupsnelio druskos.

Įdarui:

  • 600 g vištienos kumpelių;
  • 2 didelių svogūnų;
  • 2 v.š. grietinės;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų.

Kibinams aptepti:

  • 1 kiaušinio;
  • 2 v.š. vandens;
  • juodgrūdės ir sezamo sėklų.

Tešla: miltus suberkite į dubenį ir sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Rankomis patrinkite sviestą su miltais, kol masė bus panaši į trupinius. Įdėkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.

Į išplaktus kiaušinius sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.

Plakinį supilkite į miltų masę, išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Suformuokite apvalų gabaliuką, įdėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve maždaug 1 val.

Įdaras: vištienos kumpelius sumalkite maisto smulkintuvu. Tą patį padarykite su svogūnais. 

Į dubenį kartu su vištiena ir svogūnais sudėkite grietinę, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Formavimas: išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir išspauskite skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens). Dėkite vištienos įdaro, suspauskite tešlos kraštus ir gražiai užlankstykite.

Kiekvieną kibiną patepkite kiaušinio ir vandens plakiniu, ant viršaus užberkite juodgrūdės ir sezamo sėklų, kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba tol, kol gražiai apskrus.

„Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.