Įdarui naudokite gryną mėsą, t.y. ją smulkinkite patys. Tai paprasta padaryti turint maisto smulkintuvą.
Beje, tą patį padarykite su svogūnais. Taip išvengsite ašarų pakalnės.
Kibinai su vištiena
25 vnt. reikalingi produktai
Tešlai:
- 500 g miltų;
- 200 g šalto sviesto;
- 3 kiaušinių;
- 100 g grietinės;
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 600 g vištienos kumpelių;
- 2 didelių svogūnų;
- 2 v.š. grietinės;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Kibinams aptepti:
- 1 kiaušinio;
- 2 v.š. vandens;
- juodgrūdės ir sezamo sėklų.
Tešla: miltus suberkite į dubenį ir sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Rankomis patrinkite sviestą su miltais, kol masė bus panaši į trupinius. Įdėkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.
Į išplaktus kiaušinius sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.
Plakinį supilkite į miltų masę, išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Suformuokite apvalų gabaliuką, įdėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve maždaug 1 val.
Įdaras: vištienos kumpelius sumalkite maisto smulkintuvu. Tą patį padarykite su svogūnais.
Į dubenį kartu su vištiena ir svogūnais sudėkite grietinę, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Formavimas: išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir išspauskite skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens). Dėkite vištienos įdaro, suspauskite tešlos kraštus ir gražiai užlankstykite.
Kiekvieną kibiną patepkite kiaušinio ir vandens plakiniu, ant viršaus užberkite juodgrūdės ir sezamo sėklų, kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba tol, kol gražiai apskrus.