Pasimarinuoti užteks ir poros valandų, bet jei turite kantrybės ir laiko, tai ir visą naktį galite marinuoti.
Tik būtinai išsirinkite gerą sidrą, nes nuo jo priklausys agurkų skonis.
Greitai marinuoti agurkai
Reikalingi produktai:
- 1 ilgas agurkas arba 3 trumpavaisiai,
- 3 šaukštai šviežių krapų,
- 150 ml sauso sidro,
- 1 šaukštas druskos,
- 80 g cukraus,
- 2 šaukštai balto vyno acto,
- truputis maltų juodųjų pipirų.
Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į kiaurasamtį, užberkite druska ir palikite 1 valandai.
Dubenyje pakaitinkite cukrų, actą, pipirus, sidrą, kol cukrus ištirps ir atvėsinkite.
Agurkus nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
Užpilkite agurkus atvėsusiu marinatu ir palikite pasimarinuoti 2 val.
Prieš tiekiant apiberkite smulkintais krapais.