Įdarui daržoves galite pasirinkti kokias mėgstate, kiekvienas gali šį pyragą išsikepti pagal savo skonį.
Varškės tešlos pyragas su brokoliais
Reikalingi produktai (20 cm skersmens kepimo formai, išeina nedidelis)
Tešlai:
- 100 g varškės (aš naudojau grūdėtą, ją pertryniau per sietelį),
- 25 g šalto sviesto,
- 85-90 g miltų (tešla turi nelipti prie rankų, jeigu miltų trūks, dėkite daugiau),
- druskos.
Įdarui:
- 250 g brokolio,
- pusės raudonos paprikos,
- 100 g mėgstamos dešros ar kumpio (aš dėjau saliamį),
- pusės nedidelio svogūno,
- 1 skiltelės česnako,
- druskos, pipirų,
- 60 g mocarelos,
- 40-50 g tarkuoto sūrio,
- džiovinto raudonėlio,
- 1 didelio kiaušinio,
- 70 ml pieno,
- 1 v. š. aliejaus.
Gaminame
Tešla. Iš varškės, sviesto, druskos, miltų suminkyti tešlą, įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 30 min.
Įdaras. Brokolį supjaustyti mažais žiedynais ir apvirti pasūdytame vandenyje 2-3 min., išėmus padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų drėgmė.
Papriką, svogūną, česnaką supjaustyti ir trumpai apkepti keptuvėje.
Dešrą taip pat supjaustyti, mocarelą sutarkuoti su burokų trintuve.
Kiaušinį išplakti su pienu, berti prieskonius ir raudonėlį, įmaišyti abu sūrius.
Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, sutepti aliejumi (kraštus taip pat) ir truputį pabarstyti miltais.
Stalą pabarstyti miltais, iškočioti iš tešlos apskritimą, didesnį už formą, kad kraštai būtų maždaug apie 3,5 cm aukščio, tada dėti į kepimo formą ir sudėti paruoštą įdarą.
Pirmiausia dėti pakepintą papriką su svogūnu ir česnaku, po to supjaustytą dešrą, ant jos - brokolių žiedynus. Užpilti kiaušinio-pieno-sūrio plakiniu.
Kepti 170-180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.
Skanaus!