Pirmą kartą jo paragavau gana naujame sostinės restorane „Habit“.
Prieš porą savaičių čia buvo pristatomi „Calvo“ produktai, o žinomi Lietuvos maisto tinklaraštininkai ir specialistai pasakojo, kokių gardžių patiekalų galima paruošti iš konservuoto tuno.
Daugeliui konservuotas tunas atrodo kaip žuvis, tinkama dėti tik į salotas ar makaronus. Tačiau paaiškėjo, kad pasitelkus fantaziją galima paruošti išties gardžių patiekalų.
Keli šių patiekalų receptai buvo pristatyti jau anksčiau, straipsnyje „Patarė, kaip pasigaminti paprastų, bet originalių tuno patiekalų“.
Na, o mane labiausiai sužavėjo tobulai paprasta užkandėlė su tunu, kurią išmokė pagaminti restorano „Habit“ virtuvės šefas Martynas Paulauskas.
Pabandžiau pagaminti tokią ir namuose. Pavyko puikiai. Nuo to laiko vis perkame tuną ir kas kelias dienas gaminame šią užkandėlę. Ji – idealiai tinka ir pavaišinti svečiams, ir greitai numalšinti alkį.
Pamėginkite tokią užkandėlę pasiruošti ir jūs. Nepasigailėsite.
Reikės:
200 g tuno (originaliai buvo naudojamas „Calvo“ tunas saulegrąžų aliejuje, bet tiks ir kitų skonių),
30 g majonezo (buvo naudotas naminis majonezas, bet tiks ir pirktas parduotuvėje),
10 g vasabių pastos (išbandėme ir su lietuviškais krienais. Derėjo puikiai),
druskos pagal skonį,
1 raudonojo svogūno,
1 Chalapos paprikos,
50 g „Cheddar vintage“ sūrio (galima naudoti ir kitokį kietąjį),
2 tortilijų (tinka ir lavašas).
Gaminimo eiga:
Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais 2 mm storiu.
Chalapos papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis.
Majonezą sumaišykite su vasabiu. Visą masę supilkite į tuną ir sumaišykite. Jeigu nenorite, kad būtų riebu, tuno aliejų verčiau nupilkite.
Sūrį sutarkuokite burokine tarka.
Paruošta tuną su vasabiu ir majonezu dėkite ant vienos puselės tortilijos, ant viršaus uždėkite Chalapos papriką, raudonąji svogūną ir sūrį.
Perlenkite tortiliją pusiau ir dėkite i karštą grilio keptuvę, o jei tokios neturime tiks ir paprasta.
Apkepkite iš abiejų pusių iki gražaus parudavimo ir traškumo.