Darbo bus daugiau, nes vištieną turėsite pačios susimalti, kadangi pirkta malta vištiena gali būti skysta.
Aš maliau kulšelių mėsą. Mūsų šeima įvertino puikiai tiek karštus, tiek šaltus.
Kitą dieną vyras darbe valgė ir sakė, kad skanu, nors jam ne vis vien ką deda į burną.
Reikės:
- 500 g vištienos
- 1 svogūno
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio pipirų
- 1 šaukštelio vištienos prieskonių
- 100 g tarkuoto sūrio „Džiugas“ (aš maišiau su lydytu sūriu)
- maltų džiūvėsėlių
- miltų
- 2 plaktų kiaušinių
- aliejaus kepimui.
Susimalame vištieną kartu su svogūnu. Suberkite prieskonius, sūrį ir gerai išminkykite.
Formuokite pailgus kukuliukus, apvoliokite miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir pagaliau džiūvėsėliuose.
Keptuvėje įkaitiname aliejų (kad vištienos kotletukus apsemtų iki pusės), dedame kotletukus ir sumažinus kaitrą kepame, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių ir iškeps.
Valgyti su pasirinktu garnyru.
Šaltinis – „Samčio užrašai“.