4 porcijoms reikės:
- 4 vištų krūtinėlių
- 200 ml grietinėlės (aš naudojau 15% riebumo, bet galite naudoti kokią norite)
- 100 g lydyto sūrelio
- 250 g vyšninių pomidorų
- 125 g mocarelos
- bazilikų (aš turėjau tik džiovintų, bet švieži būtų geriau)
- 1 v. š. aliejaus
- druskos, pipirų.
Gaminimo eiga
Grietinėlę paskaninkite lydytu sūreliu ir virkite, kol užvirs. Nuimkite nuo viryklės, įmaišykite baziliką, įberkite prieskonius.
Vištienos krūtinėles pasūdykite, užberkite pipirų ir trumpai apkepkite keptuvėje ant stiprios ugnies, kol gražiai paruduos.
Sudėkite krūtinėles į kepino skardą, taip pat sudėkite pjaustytus pomidorus, užpilkite grietinėlės ir sūrio padažą ir apibarstykite krūtinėles sutarkuota mocarela.
Kepkite 175 laipsnių temperatūroje apie 30–35 min.
Garnyrui išviriau ryžių ir brokolių, bet jūs pasirinkite, ką norite. Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“.