Skambinau draugei, bet ir ji primiršusi, kaip gaminamas kremas.
Teko ieškoti internete ir valio – radau pas Beatą virtuvėje. Tik vėl, kremas ne tas, bet pagaminau ir nesigailiu, nes buvo labai skanu.
Bandelės su persikais ir varške
Reikės:
- 1 didelio indelio konservuotų persikų;
- 100 g grietinės;
- 250 g varškės;
- 2 šaukštelių vanilinio cukraus;
- 0,5 stiklinės cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 1 kg šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos;
- 1 kiaušinio patepimui.
Gaminimas:
Tešlą iškočiokite 0,6 cm.storio lakštais.
Pasidarykite lyginį skaičių skrituliukų, tokio skersmens, kad tilptų persikas.
Pusėje skrituliukų išpjaukite viduriukus, kad išeitų žiedai.
Žiedelius uždėkite ant pilnavidurių skrituliukų ir lengvai paspauskite.
Patepkite plaktu kiaušiniu ir dėkite į skardą kepti 5 min. 200 laipsnių temperatūroje, kol skrituliukai šiek tiek pakils ir pagels.
Iškilusius viduriukus paspauskite šaukštu.
Kremui sumaišykite varškę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Šia mase įdarykite šulinukus. Uždėkite po konservuoto persiko puselę.
Dėkite į orkaitę ir kepkite dar 10 min.
Šaltinis – „Samčio užrašai“