„Skonio“ skaitytojas Petras Braziulis atsiuntė mums savo receptą ir patarimus, kaip skaniai paruošti šašlykus.
„Tai mano mėgstamiausias šašlykų marinavimo būdas“, - tikina jis.
Pateikiame pono Petro receptą. Galbūt jis taps ir jūsų mėgstamiausiu.
Reikės:
- 2 kg kiaulienos sprandinės,
- 2 kg svogūnų,
- adžikos,
- aliejaus,
- druskos,
- maltų pipirų.
Svogūnus ir mėsą supjaustome ir suminkome švariomis rankomis, supilame litrą geriamojo vandens ir laikome pusę paros uždarame inde.
Pagrindiniui marinavimo žingsniui reikalinga adžika. Geriausia - savo gamybos,kad nebūtų galima pykti dėl parduotuvinių padažų skonio.
Šiame padaže turi būti tiek česnako, kad pusės arbatinio šaukštelio pakaktų slogai įveikti - o kad česnakas liktų aktyvus, į adžikos padažą jį reikia dėti pačioje virimo pabaigoje.
Mėsą atskiriame nuo svogūnų. Ant mėsos pilame adžikos, aliejaus,druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Po trijų valandų mėsą galima mauti ant iešmo.
Iš likusių nuo marinato svogūnų galima pagaminti salotas.
Pirmiausia paruošti marinatą iš obuolių acto ir geriamo virinto šalto vandens santykiu 1:5. Berti pagal skonį juodujų maltų pipirų ir pagardinti arbatiniu šaukštu medaus bei sojų padažu pagal skonį.
Vandens, acto, medaus, sojų padažo tirpalu užpilti svogūnus, kad apsemtų per centimetrą.
Po trijų valandų svogūnai bus puikaus skonio.
Norintys šviežio svogūno skonio gali marinuotus svogūnus sumaišyti su pjaustytu šviežiu.
„Skanaus!“ - palinkėjo ponas Petras. O jeigu jūs turite savo ypatingą receptą - dalinkitės - siųskite adresu: skonis@lrytas.lt