Kažką panašaus esu gaminusi, bet šį kartą šiek tiek kitaip. Labai skani sriuba.
Balandėlių sriuba
Reikalingi produktai:
- 2 l sultinio (naudojau vištienos),
- 2 morkos,
- 0,5 nedidelio kopūsto gūžė,
- 4 nemažos bulvės,
- 0.5 kg maltos kiaulienos,
- 0.5 stiklinės virtų ryžių,
- 1 svogūnas,
- 1 kiaušinis,
- pagal skonį druskos ir pipirų,
- 0.5 stiklinės pomidorų pastos.
Kaip gaminti
Į išvirtus ir atvėsusius ryžius dėkite maltą mėsą, muškite kiaušinį, berkite smulkintą svogūną ir prieskonius. Gerai išmaišykite ir formuokite graikiško riešuto dydžio kamuoliukus.
Daržoves susmulkinkite: bulves kubeliais, kopūstą juostelėmis, morkas sutarkuokite burokų trintuve.
Morkas apkepinkite nedideliame kiekyje aliejaus.
Į sultinį sudėkite kukuliukus ir virkite apie 5 min., tada sudėkite daržoves ir virkite apie 15 min. arba, kol bulvės išvirs.
Sudėkite pomidorų pastą, jei reikia, berkite prieskonių.
Pavirkite 2 min.ir išjunkite viryklę.