Itin populiari balandėlių sriuba: neapsiriksite išbandę šį receptą

Šią sriubą jau verda, ko gero, kas antra šeimininkė, nes ji dabar, kaip sakoma, „ant bangos“.

 Balandėlių sriuba.<br> „Samčio užrašai“.
 Balandėlių sriuba.<br> „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

May 31, 2017, 3:54 PM, atnaujinta May 30, 2023, 10:09 AM

Kažką panašaus esu gaminusi, bet šį kartą šiek tiek kitaip. Labai skani sriuba.

Balandėlių sriuba

Reikalingi produktai: 

  • 2 l sultinio (naudojau vištienos),
  • 2 morkos,
  • 0,5 nedidelio kopūsto gūžė,
  • 4 nemažos bulvės,
  • 0.5 kg maltos kiaulienos,
  • 0.5 stiklinės virtų ryžių,
  • 1 svogūnas,
  • 1 kiaušinis,
  • pagal skonį druskos ir pipirų,
  • 0.5 stiklinės pomidorų pastos.

Kaip gaminti

Į išvirtus ir atvėsusius ryžius dėkite maltą mėsą, muškite kiaušinį, berkite smulkintą svogūną ir prieskonius. Gerai išmaišykite ir formuokite graikiško riešuto dydžio kamuoliukus.

Daržoves susmulkinkite: bulves kubeliais, kopūstą juostelėmis, morkas sutarkuokite burokų trintuve.

Morkas apkepinkite nedideliame kiekyje aliejaus.

Į sultinį sudėkite kukuliukus ir virkite apie 5 min., tada sudėkite daržoves ir virkite apie 15 min. arba, kol bulvės išvirs.

Sudėkite pomidorų pastą, jei reikia, berkite prieskonių. 

Pavirkite 2 min.ir išjunkite viryklę.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.