Kiaulienos kepsnys su sūriu maloniai nustebino skoniu

Daugelis šeimininkių žino kiaulienos kepsnius su sūriu. Senas geras receptas, kuris turbūt niekada neišeis iš mados. 

 Kiaulienos kepsnys su sūriu ir daržovėmis.
 Kiaulienos kepsnys su sūriu ir daržovėmis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2017, 11:39 AM, atnaujinta May 30, 2023, 10:10 AM

Tačiau mūsų skaitytoja Ilona siūlo paragauti kiek kitokių kepsnių.

„Taip paruoštu kepsniu mane vaišino pusseserė. Ji šį kepsnį gardina ne tik sūriu, bet ir svogūnais bei raugintais agurkėliais. Niekada nemaniau, kad galima kepti agurkus. 

Kepsnys buvo sultingas, o agurkėliai suteikė malonaus skonio. Man labai patiko –kepiau jau ne kartą, o receptu apdalinau visas drauges", – tikina Ilona.

Receptą ji pasiūlė ir „Skonio“ skaitytojams. Dalinamės. 

Kiaulienos kepsnys su sūriu 

Reikės: 

  • 4 kiaulienos kepsnių,
  • 1 svogūno,
  • kelių šaukštų pomidorų padažo,
  • 2-3 marinuotų agurkėlių,
  • fermentinio sūrio,
  • kiaulienos prieskonių, pipirų.

Kiaulienos kepsnelius apibarstykite prieskoniais, pipirais. Jeigu prieskoniuose yra druskos, daugiau berti nereikia, nes sūrumo užteks nuo agurkėlių ir sūrio. Palaikykite valandą-dvi, kol išsimarinuos.

Kepsnelius guldykite į aliejumi pateptą skardą, aptepkite pomidorų padažu, dėkite plonomis riekelėmis supjaustyto svogūno, taip pat plonai pjaustytų agurkėlių. Viską užklokite sūrio riekele ar apibarstykite tarkuotu sūriu.

Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių ir kepkite 30-40 min., kol sūris išsilydys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda