Kefyriniai keksiukai su kumpiu ir daržovėmis
Reikalingi produktai (10 vnt.)
Tešlai:
- 2 kiaušinių,
- 225 g miltų,
- 125 ml kefyro,
- 80 ml aliejaus,
- 1 a. š. (be kaupo) druskos,
- 0,5 a. š. cukraus,
- 1,5 a. š. kepimo miltelių.
Įdarui:
- 200-250 g šviežių arba šaldytų daržovių (tinka bet kokios –cukinijos, brokolis, kalafioras, morkos, žirneliai, paprika). Jei dėsite šviežias morkas, brokolį ar kalafiorą, juos supjaustę apvirkite kelias minutes pasūdytame vandenyje;
- virto kumpio (pagal skonį).
Gaminimo eiga
Kefyrą sumaišyti su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakti su druska ir cukrumi, pilti aliejų, kefyrą, berti persijotus miltus ir gerai išmaišyti.
Tada dėti supjaustytas daržoves ir kumpį.
Į keksiukų skardelę dėti silikonines formeles ir padalinti paruoštą tešlą.
Kepti 175 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min.