Todėl šį kartą siūlau savo desertų meniu papildyti vasarišku žaliųjų citrinų skoniu.
Lengvesnis sūrio pyragas patenkins saldžias pagundas, bet bus draugiškas jūsų figūrai.
Sūrio pyragas su žaliosiomis citrinomis
Reikalingi produktai
Sūrio pyrago masei:
- 125 g kreminio sūrio (pvz. „Philadelphia light“),
- 300 g natūralaus jogurto,
- 2 kiaušinių,
- pusės šaukšto skystos stevijos,
- 3 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių,
- sutarkuotos 1 žaliosios citrinos žievelės.
Pagrindui:
- 1 stiklinės migdolų miltų,
- 2 šaukštų sviesto.
Paruošimas
Šaltą sviestą supjaustyti mažais kubeliais ir rankomis sutrinti su migdolų miltais iki lipnios masės.
Ant kepimo skardos dugno pakloti kepimo popieriaus, tolygiai padengti migdoline mase ir prispausti pirštais.
Pagrindą pakepti 10 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tuomet ištraukti ir palikti atvėsti.
Kol pyrago pagrindas vėsta, maisto smulkintuve iki vientisos masės sumaišyti visus sūrio pyrago masės ingredientus.
Skystą masę pilti ant migdolinio pagrindo ir iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti dar 20 minučių.
Ištraukus sūrio pyragą iš orkaitės, atvėsinti ir palaikyti šaldytuve bent 3 valandas arba per naktį.
Galima papuošti avietėmis, žaliųjų citrinų griežinėliais ar mėtų lapeliais.
Šaltinis –„Mitybologija“