Jie puikiai atrodo patiekti ant stalo. Žinoma, aš visuomet prie balandėlių patiekiu bulves (bet čia gal tik pas mus taip priimta).
Pamėginkite ir jūs pasigaminti balandėlius su šaltai rūkyta šonine – manau, kad išbandę ir paragavę tik taip juos tada ir ruošite.
Beje, aš balandėlius kepu tik orkaitėje, tai daug paprasčiau ir sutaupo laiko: pašovei orkaitėn, ir 45 minutėms gali išeiti iš virtuvės.
Balandėliai su šonine
Reikės:
- 800 g malto vištienos faršo,
- 100 g šaltai rūkytos šoninės (plonai pjaustytų juostelių),
- kopūsto,
- morkų,
- 150 g virtų ryžių,
- sviesto,
- prieskonių mėsai,
- druskos.
Maltą vištienos faršą sumaišiau su virtais ryžiais, prieskoniais ir druska.
Į kopūsto lapus įsukau mėsos įdarą.
Į kepimo formą sudėjau susuktus balandėlius, griežinėliais pjaustytas morkas ir kelis gabaliukus sviesto.
Į kepimo formą su balandėliais įpyliau virinto vandens (kad vos apsemtų), pagardinau druska ir uždengusi folija dėjau į orkaitę.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 30 min.
Po pusvalandžio išėmiau balandėlius ir uždėjau šoninės juosteles.
Balandėlius su šoninės juostelėmis kepiau dar 15 min., tik jau be folijos.
Paprasta, bet neprasta ir labai skanu.
Skanaus!