Daugelis varšėčius valgo su uogiene ar šviežiomis uogomis. O aš senoje receptų knygoje užtikau kitokių varškėčių receptą. Ir dar kartą įsitikinau, kad seni laiko patikrinti receptai – vieni geriausių.
Į šių varškėčių tešlą dedama virtų bulvių, todėl prie iškeptų varškėčių tinka grietinė ar lengvas jogurto padažas, o žiemą šiuos varškėčius vilgome spirgučių padaže.
Knygą „Valgių gaminimas“ išleido Dotnuvos žemės ūkio akademiją tarpukariu baigusios namų ūkio agronomės.
Dalinuosi joje užtiktu varškėčių receptu.
Varškėčiai su bulvėmis
Reikės:
- 0,5 kg varškės,
- 0,5 kg bulvių,
- 1 kiaušinio,
- druskos,
- 1 stiklinės miltų (aš dedu šiek tiek mažiau),
- aliejaus varškėčiams kepti,
- grietinės ar jogurto padažo.
Kaip gaminti
Bulves išvirti pasūdytame vandenyje, nusunkti ir sugrūsti. Kai atvės, sumaišyti su miltais, varške, kiaušiniu, druska, suformuoti paplotėlius ir kepti karštame aliejuje iš abiejų pusių.
Varškėčius galima kepti ir orkaitėje – sudėti į riebalais išteptą skardą ir dėti į karštą orkaitę maždaug 30 min.
Skanaus!