Vaišes reikėjo atsinešti patiems, tad vaikų pageidavimu iškepiau šių picos suktinukų.
Skanūs, kvapnūs, tešla – minkštutė, o įdarą kiekvienas gali pasirinkti pagal savo skonį.
Picos suktinukai
Reikalingi produktai (12vnt.)
Tešlai:
- 50 ml alyvuogių aliejaus,
- 150 ml šilto vandens,
- 0,5 a. š. cukraus,
- 0,5 a.š. druskos,
- 1 pakelio sausų mielių (7 g),
- 230-240 g miltų (man užteko 235 g).
Įdarui pasirinkite, ką mėgstate: virtą kumpį, saliamį, daržoves, sūrį ir t.t .
Picos padažui:
- 4-5 pomidorų,
- 2-3 v. š. pomidorų pastos,
- 1 svogūno (vid. dydžio),
- 2-3 skiltelių česnako (kaip, kas mėgstate),
- 100-120 ml vandens,
- druskos,
- pipirų,
- šiek tiek aitriųjų paprikų miltelių,
- žiupsnelio cukraus,
- bazilikų ir raudonėlių,
- petražolių,
- 2-3 v. š. alyvuogių aliejaus.
Gaminame padažą picai
Pomidorus viršuje įpjauti kryželiu ir užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 2-3 min., po to nulupti odelę ir supjaustyti.
Į keptuvę pilti aliejaus, sudėti supjaustytą svogūną - trumpai apkepti, paskui įdėti supjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, pilti vandenį, suberti prieskonius, dėti susmulkintas žoleles ir ant mažos ugnies troškinti apie 30 min., kol sumažės skysčių ir liks tirštokas padažas.
Atvėsus supilti į stiklainiuką. Padažą laikykite šaldytuve arba tepkite ant picos pado, jeigu kepate picą iš karto.
Padažą galima naudoti ir tokį, o jeigu norite - galima sumaltik blenderiu.
O dėl prieskonių ragaukite ir dėkite pagal savo skonį.
Gaminame picą
Šiltą vandenį sumaišyti su cukrumi ir sausomis mielėmis, palikti 10-15 min. pastovėti.
Po to įpilti aliejų, berti druską ir persijotus miltus, suminkyti tešlą – minkykite apie 6-7 min.
Padėti tešlą į dubenėlį, išteptą aliejumi, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti kilti apie 45-50 min. šiltoje vietoje.
Stalą pabarstyti miltais ir iš tešlos iškočioti stačiakampį maždaug 48cm pločio ir 24 cm aukščio, aptepti picos padažu, uždėti norimo įdaro (aš dėjau susmulkinto saliamio ir virto kumpio), apibarstyti tarkuotu sūriu, suvynioti į vyniotinį ir supjaustyti į 12 vienodų dalių (maždaug po 4 cm pločio).
Stačius suktinukus sudėti į keksiukų skardelę (aš ją šiek tiek pabarsčiau miltais).
Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.
Skanaus!