Tiesiog puikūs picos suktinukai. Iškyloms ir šventėms – pats tas

Mano dukrelės mokykloje  vyko vasaros šventė su gyva muzika, žaidimais, vaikų pasirodymais. 

Picos suktinukai.<br> „Andželikos virtuvėlė“.
Picos suktinukai.<br> „Andželikos virtuvėlė“.
 Naminis picos padažas.<br> „Andželikos virtuvėlė“.
 Naminis picos padažas.<br> „Andželikos virtuvėlė“.
Daugiau nuotraukų (2)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Jun 9, 2017, 11:40 AM, atnaujinta Jun 4, 2023, 6:12 PM

Vaišes reikėjo atsinešti patiems, tad vaikų pageidavimu iškepiau šių picos suktinukų.

Skanūs, kvapnūs, tešla – minkštutė, o įdarą kiekvienas gali pasirinkti pagal savo skonį. 

Picos suktinukai

Reikalingi produktai (12vnt.) 

Tešlai: 

  • 50 ml alyvuogių aliejaus,
  • 150 ml šilto vandens,
  • 0,5 a. š. cukraus,
  • 0,5 a.š. druskos,
  • 1 pakelio sausų mielių (7 g),
  • 230-240 g miltų (man užteko 235 g).

Įdarui pasirinkite, ką mėgstate: virtą kumpį, saliamį, daržoves, sūrį ir t.t .

Picos padažui:

  • 4-5 pomidorų,
  • 2-3 v. š. pomidorų pastos,
  • 1 svogūno (vid. dydžio),
  • 2-3 skiltelių česnako (kaip, kas mėgstate),
  • 100-120 ml vandens,
  • druskos,
  • pipirų,
  • šiek tiek aitriųjų paprikų miltelių, 
  • žiupsnelio cukraus,
  • bazilikų ir raudonėlių,
  • petražolių,
  • 2-3 v. š. alyvuogių aliejaus.

Gaminame padažą picai

Pomidorus viršuje įpjauti kryželiu ir užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 2-3 min., po to nulupti odelę ir supjaustyti.

Į keptuvę pilti aliejaus, sudėti supjaustytą svogūną - trumpai apkepti, paskui įdėti supjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, pilti vandenį, suberti prieskonius, dėti susmulkintas žoleles ir ant mažos ugnies troškinti apie 30 min., kol sumažės skysčių ir liks tirštokas padažas. 

Atvėsus supilti į stiklainiuką. Padažą laikykite šaldytuve arba tepkite ant picos pado, jeigu kepate picą iš karto. 

Padažą galima naudoti ir tokį, o jeigu norite - galima sumaltik blenderiu. 

O dėl prieskonių ragaukite ir dėkite pagal savo skonį.

Gaminame picą

Šiltą vandenį sumaišyti su cukrumi ir sausomis mielėmis, palikti 10-15 min. pastovėti. 

Po to įpilti aliejų, berti druską ir persijotus miltus, suminkyti tešlą – minkykite apie 6-7 min. 

Padėti tešlą į dubenėlį, išteptą aliejumi, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti kilti apie 45-50 min. šiltoje vietoje. 

Stalą pabarstyti miltais ir iš tešlos iškočioti stačiakampį maždaug 48cm pločio ir 24 cm aukščio, aptepti picos padažu, uždėti norimo įdaro (aš dėjau susmulkinto saliamio ir virto kumpio), apibarstyti tarkuotu sūriu, suvynioti į vyniotinį ir supjaustyti į 12 vienodų dalių (maždaug po 4 cm pločio). 

Stačius suktinukus sudėti į keksiukų skardelę (aš ją šiek tiek pabarsčiau miltais). 

Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.

Skanaus! 

„Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: S. Gentvilo komentarai apie reikalavimus priedangoms ir slėptuvėms