Smaližių svajonė – šokoladinis tortas su bananais ir varške

Šis tortukas patiks tikriems smaližiams. Šokoladinis biksvitas, bananai, šokoladinis kremas... Vienu žodžiu – garduma. 

 Šokolado tortas su bananais ir varške.<br> „Andželikos virtuvėlė“.
 Šokolado tortas su bananais ir varške.<br> „Andželikos virtuvėlė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Jun 11, 2017, 11:27 AM, atnaujinta Jun 4, 2023, 6:11 PM

Šokoladinis tortas su bananais ir varške

Reikalingi produktai (18-20 cm torto formai)

Biskvitui:

  • 2 kiaušiniai,
  • 1 trynys,
  • trupučio druskos,
  • 50 g cukraus,
  • pusės citrinos žievelės,
  • 5 g miltų,
  • 25 g krakmolo,
  • 40 g ištirpinto sviesto,
  • 10 g kakavos (nesaldžios),
  • apie 30-40 ml bananų sulčių (ar kitokių) biskvitui sudrėkinti.

Šokoladiniam sluoksniui: 

  • 125 g „Nutella“ šokoladinio kremo (ar kokio kito – yra jų įvairių rūšių, kur ir cukraus kiekis sumažintas, ir veganiški, ir kalorijų daug mažiau),
  • 50 g juodojo šokolado,
  • 1 vid. dydžio gerai sunokusio banano.

Baltajam sluoksniui: 

  • 50 g varškės,
  • 125 g plakamosios grietinėlės,
  • 140 g maskarponės,
  • pusės banano,
  • citrinos sulčių.

(Šiam sluoksniui cukraus nereikia, nes kiti du pakankamai saldūs).

  • Dar reikės apie 20-30 g tarkuoto juodojo šokolado viršui apibarstyti. 

Gaminimo eiga 

Biskvitas. Kiaušinius, cukrų, citrinos žievelę, druską išplakti iki purios masės (apie 4-5 min.) Miltus, krakmolą, kakavą sumaišyti ir suberti į kiaušinius, sviestą taip pat supilti ir viską gerai išmaišyti. 

Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, patepti aliejumi, supilti tešlą ir kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 15 min., patikrinkite smeigtuku, ar iškepė. 

Biskvitą palikite formoje atvėsti. Kai atvės, subadyti jį smeigtuku ir sudrėkinti bananų sultimis.

Šokoladinis sluoksnis. Šokoladinį kremą ir šokoladą pašildyti karštoje vandens vonelėje, kol jis ištirps, nuimti ir įmaišyti supjaustytą bananą, trintuvu viską sumalti į vientisą masę, supilti ant biskvito (torto formos sieneles išklokite kepimo popieriumi) ir padėti į šaldytuvą 30 min. 

Baltasis sluoksnis. Bananą sutrinti šakute, dėti maskarponę, varškę, įlašinti truputį citrinų sulčių ir viską gerai išplakti. 

Grietinėlę išplakti atskirai ir atsargiai įmaišyti į maskarponės ir varškės masę. Supilti į torto formą ir vėl dėti į šaldytuvą 2-3 val. (Aš gaminau vakare, tad palikau stovėti šaldytuve per naktį).

Sustengus tortui, nuimti formos šonus, atsargiai nuimti kepimo popierių ir užtarkuoti šokolado. 

Skanaus! 

Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.