Vištiena su česnakiniu padažu. Geriau kartą paragauti, nei daug kartų apie tai išgirsti

Šį receptą seniai pastebėjau internete, dabar nepamenu nei tikslių proporcijų, nei kur jį mačiau.

 Sultinga vištiena česnakų padaže.<br> „Samčio užrašai“.
 Sultinga vištiena česnakų padaže.<br> „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Jun 13, 2017, 4:06 PM, atnaujinta Jun 12, 2023, 9:55 AM

Seniai norėjau išbandyti, bet vis atsirasdavo kitų patiekalų, kitų skonių.

Šį kartą gaminau pasitelkusi savo skonį, o jis neapgavo.

Mėsa buvo sultinga, o padažas ypač skanus. Geriau vieną kartą paragauti, nei daug kartų išgirsti.

Vištiena česnakiniame padaže

Reikės:

  • 1 kg vištos krūtinėlės filė (galima naudoti ir kitą vištienos dalį),
  • 100 g sviesto,
  • 10 skiltelių česnako,
  • 4 šaukštų miltų,
  • 1 stiklinės sultinio,
  • žiupsnelio druskos,
  • pagal skonį vištienos prieskonių,
  • žiupsnelio maltų pipirų.

Vištos krūtinėlę nuplauname ir nusausiname. Ištriname vištienos prieskoniais, druska, pipirais ir puse išspaustų česnakų.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame krūtinėles pavartant, kol gražiai iškepa.

Kitoje keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame likusius smulkintus česnakus ir apkepiname. Beriame miltus ir maišome, tada supilame sultinį (gali prireikti daugiau, priklauso nuo to, kokio tirštumo norite padažo ) ir vis maišome, kol padažas pasidarys grietinėlės tirštumo. 

Padažo gausiai užpilame ant vištienos ir tiekiame.

Valgome su pasirinktu garnyru.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.