Jokio parduotuvinio majonezo, tik gerieji riebalai iš avokadų, daug vasariškų žolelių ir kuo puikiausiai numalšintas alkio jausmas.
Be to, toks baltymų ir gerųjų riebalų derinys ne tik užtikrina sotumą. Suvalgius tokius pusryčius visiškai nesinori dar kažko saldaus (kaip būtų po pusryčių su daug angliavandenių).
Avokadais įdaryti kiaušiniai
Reikės (2 porcijoms):
- 5 virtų kiaušinių,
- 1 vidutinio avokado,
- 2 šaukštų citrinų sulčių,
- žiupsnio druskos ir pipirų,
- kelių svogūnų laiškų,
- žiupsnio aitriosios paprikos miltelių,
- salotų lapų/špinatų/agurkų salotoms prie kiaušinių.
Paruošimas
Kiaušinius kietai išvirti, perpjauti išilgai, trynius atidėti į atskirą indą.
Svogūnų laiškus supjaustyti žiedeliais.
Avokadą nulupti, išimti kaulą, sutrinti su tryniais ir sumaišyti su visais likusiais ingredientais.
Kiaušinių baltymus šaukšteliu ar konditeriniu maišeliu užpildyti paruošta mase, apibarstyti mėgstamomis žolelėmis ir patiekti su žaliomis salotomis.