Manėte, kad braškės tinka tik desertams? Aš irgi taip maniau, kol draugė nepasiūlė išbandyti salotų su braškėmis.
Saldu, rūgštu, sūru, gaivu – uogų derinys su fetos sūriu ir špinatais bei geru padažu – tobulas.
Tokios dabar mano vasariškos vakarienės, kurių niekaip neatsivalgau.
Dalinuosi receptu – išbandykite ir jūs.
Braškių salotos su feta
Reikės:
- 100 g špinatų lapelių (galima pakeisti gražgarstėmis ar kitomis salotomis),
- 100 g braškių,
- 50 g fetos sūrio,
- graikinių riešutų (galite pakeisti skrudintomis saulėgrąžomis arba moliūgų sėklomis).
Padažui:
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 2 v. š. citrinų sulčių,
- 1 a. š. šaukštelio medaus,
- druskos.
Į lėkštę dėkite špinatus, braškes. Riešutus vos vos paskrudinkite sausoje keptuvėje ir apibarstykite jais salotas.
Fetos sūrį susmulkinkite, berkite ant salotų.
Apšlakstykite padažu.
Skanaus!