Neatsivalgomai skanios salotos su braškėmis

Šį patiekalą galiu pavadinti metų atradimu arba mano virtuvės sensacija. 

 Braškių salotos su feta.<br> I.Laurinavičienės nuotr.
 Braškių salotos su feta.<br> I.Laurinavičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Laurinavičienė

Jun 20, 2017, 1:26 PM, atnaujinta Jun 19, 2023, 3:42 PM

Manėte, kad braškės tinka tik desertams? Aš irgi taip maniau, kol draugė nepasiūlė išbandyti salotų su braškėmis. 

Saldu, rūgštu, sūru, gaivu – uogų derinys su fetos sūriu ir špinatais bei geru padažu – tobulas. 

Tokios dabar mano vasariškos vakarienės, kurių niekaip neatsivalgau. 

Dalinuosi receptu – išbandykite ir jūs. 

Braškių salotos su feta 

Reikės: 

  • 100 g špinatų lapelių (galima pakeisti gražgarstėmis ar kitomis salotomis), 
  • 100 g braškių,
  • 50 g fetos sūrio,
  • graikinių riešutų (galite pakeisti skrudintomis saulėgrąžomis arba moliūgų sėklomis). 

Padažui: 

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus, 
  • 2 v. š. citrinų sulčių, 
  • 1 a. š. šaukštelio medaus,
  • druskos.

Į lėkštę dėkite špinatus, braškes. Riešutus vos vos paskrudinkite sausoje keptuvėje ir apibarstykite jais salotas. 

Fetos sūrį susmulkinkite, berkite ant salotų. 

Apšlakstykite padažu. 

Skanaus! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.